oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Starší dorost nestačil na Karvinou, rozhodla první půle

22.08.2014, autor Redakce
K A R V I N Á, O P A V A - Starší dorostenci Slezského FC podlehli Karviné. Vedoucí celek soutěže šel do vedení již v polovině prvního poločasu a svůj náskok v jeho závěru ještě navýšil. I přes veškerou snahu se opavským fotbalistům nepodařilo vstřelit branku, ti se tak z Karviné vracejí bez bodu.
3.kolo, pátek 22.8.2014, 13:00
Karviná Karviná
2:0
SFC Opava SFC Opava
 
Lasák - Košárek (40. Said Sámir), Helebrand M., Keller, Vitoul (82. Tesařík) - Machuča, Rolný (70. Petzuch), Janetzký, Kirschner (53. Večerek), Češek - Helebrand A. (69. Adamovský)
 
Branky: 20. Moskál, 40. Lingr. Rozhodčí: Vysloužil - Mojžíš, Bureš.

Úvod zápasu byl z obou stran opatrný a nesl se ve znamení nedovolených zákroků. Do první střelecké příležitosti se dostal opavský Adam Helebrand, který se po chytré přihrávce ocitl za zády karvinských obránců, ale jeho následná střela mu vůbec nesedla.

O chvíli později se na opačné straně dostal k hlavičkovému pokusu Pavelka, ten však ztroskotal na dobře stojícím obránci, který jeho střelu zblokoval. Skóre se poprvé měnilo ve 20. minutě, kdy se přesně umístěnou střelou z voleje prezentoval Moskál a domácí šli do vedení.

Opavští se s nepříznivým vývojem nehodlali smířit a stále častěji podnikali ofenzivní výpady. Ty však zneškodňovala skonzolidovaná obrana soupeře, nebo opavským při zakončení chybělo více štěstí, třeba jako u pokusu Rolného, který mířil hlavou jen těsně vedle pravé tyče.

V závěru prvního dějství však opavští obránci vyrobili hrubku, kterou Karviná dokázala potrestat. Do kabin tak opavští mladíci odcházeli s dvougólovým mankem.

Po zahájení druhé půle začalo nad hřištěm mírně poprchávat, a dešťové kapky jakoby více svědčili domácím fotbalistům. Ti se totiž po rohovém kopu dostali ke střele, která orazítkovala tyč Lasákovy svatyně.

Poté si Karvinští vytvořili souvislý několika minutový tlak, ale krušné chvíle Opava přečkala bez úhony. Zhruba dvacet minut před koncem zápasu se hostující trenér rozhodl ke dvojitému střídání, které hru Opavy oživilo.

Ke střeleckému pokusu se totiž odhodlal Janetzký a gólman Karviné měl plné ruce práce, aby míč po střele opavského hráče vyrazil na roh. V závěru zápasu se ani jednomu z mužstev nepodařilo vytvořit si žádnou brankovou příležitost a Karviná si své dvoubrankové vedení pohlídala.

Ohlasy trenérů

Alois Skácel (trenér SFC Opava U19): Dnešní utkání bylo pro naše mladé kluky těžké, Karviná dokázala, že soutěž vede oprávněně. Při první obdržené brance jsme neubránili standardní situaci a druhý gól jsme inkasovali po chybné rozehrávce. Bohužel se nám nepodařilo proměnit žádnou šanci, ale musím uznat, že Karviná byla lepší a zaslouženě vyhrála.