oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Opavská sedmnáctka nestačila na Brno

26.08.2014, autor Redakce
O P A V A - Mladší dorostenci Slezského FC se doma utkali s brněnskou Zbrojovkou a s jedním z nejlepších mužstev soutěže drželi Opavští dlouho krok. V první půli si výběr trenéra Lukáše Černína vytvořil několik slibných šancí, ale žádnou z nich neproměnil. Postupem času ale hosté přidali, dvěma góly ve druhém poločase zlomili odpor domácích a ze Slezska si odvezli tři body.
3.kolo, sobota 23.8.2014, 10:30
SFC Opava SFC Opava
0:2
Zbrojovka Brno Zbrojovka Brno
Kubný – Kovács, Kolísek, Černín, Hájek – Vrána (65. Vavrečka), Kuzník, Mička (41. Rychlý), Mako (45. Fojtík) – Barteska (65. Tomáško), Klembara.
 
 

Ohlasy trenérů

Lukáš Černín (trenér SFC Opava U17): „V utkání se silným soupeřem se nám zejména v prvním poločase dařilo držet krok. Pozorně jsme bránili, byli důrazní, dokázali jsme být rychlí v přechodové fázi a vytvářet si před brankou soupeře nebezpečné šance. Bohužel nás zastavil buď brankář soupeře anebo praporek pomezního. Také hosté si vytvořili několik slibných šancí, které ovšem zůstaly neproměněny, a tak se šlo po herně vyrovnaném poločase do kabin za stavu 0:0.

Ve druhé půli se obrázek hry příliš neměnil. S postupem času jsme měli myšlenku na bodový zisk, ale začali jsme prohrávat osobní souboje a soupeř byl čím dál víc nebezpečný, z čehož vytěžil mírný tlak a dva rozhodující góly. I přes porážku musíme kluky pochválit za bojovnost a za to, že jsme byli jednomu z nejlepších týmů v soutěži důstojným soupeřem.“