oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Starší dorost deklasoval Hlučín a podruhé v sezoně zvítězil

30.08.2014, autor Redakce
H L U Č Í N, O P A V A - Starší dorostenci Slezského FC zvítězili na hřišti posledního Hlučína. Opavští se dostali do brzkého vedení, ale domácím se podařilo vyrovnat. Svěřenci trenéra Skácela však ještě do přestávky stihli překlopit pomyslné misky vah na svou stranu a po změně stran přidali další tři branky. Do tabulky si tak podruhé v sezoně připisují plný bodový zisk.
4.kolo, sobota 30.8.2014, 11:00
Hlučín Hlučín
1:5
SFC Opava SFC Opava
 
Lasák – Košárek, M. Helebrand, Keller, Vitoul - Adamovský (79. Petzuch), Vicherek, Rolný (87. Kirschner), Janetzký (53. Večerek), Češek - A. Helebrand (78. Kučerák).
 
Branky: 19. Líbař – 6. Adamovský, 41. a 77. A. Helebrand, 50. Janetzký, 87. Rolný Rozhodčí: Julínek – Pochylý, Futerko. ŽK: Rychnovský, Mládek, Lischka - M. Helebrand

Opavským nadějím vyšel vstup do utkání náramně, již v 6. minutě se totiž v pokutovém území dokázal uvolnit Adamovský, který po centru Rolného rozvlnil síť za zády hlučínského brankáře. Domácí však nechtěli zůstat pasivní a při svých útočných taženích vybojovali několik rohových kopů. Po jednom z nich se ze závaru před opavskou svatyní prosadil Líbař, který svou přesnou střelou vyrovnal stav utkání.

Krátce po půlhodině hry zkoušel Lasáka prověřit Rychnovský, ale opavský gólman si s jeho pokusem poradil. Na opačné straně se o chvíli později neujala ani Vicherkova střela, která pro změnu letěla mimo tři tyče. V závěru první půle zahrávali hosté standardní situaci, po které Kolenko vyrazil míč pouze před sebe a dorážející Adam Helebrand vrátil vedení na stranu Opavy.

Do druhé půle vstoupila Opava stejně jako do té první. Domácí nejspíš zůstali myšlenkama ještě v kabině, čehož dokázal využít Janetzký, který střelou z vápna zvýšil vedení svého týmu. Po této brance se hra poněkud uklidnila a ani jeden z celků si nedokázal vypracovat vážnější střeleckou příležitost. Za zmínku stojí snad jen rána Adamovského, který ale neměl přesně srovnána mířidla a zařízení netrefil.

V závěrečné čtvrthodině se střelou ze střední vzdálenosti prezentoval Vitoul, ale s jeho pokusem neměl domácí brankář větší problémy. Skóre se však přeci jen ještě měnilo, a to v 77. minutě, kdy po přihrávce Adamovského doklepl míč do zcela odkryté brány podruhé v utkání Adam Helebrand. O deset minut později pak uzavřel gólový účet zápasu Rolný a Opavští mohli slavit zaslouženou výhru.

Ohlasy trenérů

Alois Skácel (trenér SFC U19): Utkání se nám povedlo po všech stránkách. Vstřelili jsme rychlý gól, ale poté se soupeři podařilo vyrovnat. Důležitým momentem byl přímý volný kop zhruba z osmnácti metrů, jenž byl odpískán v náš prospěch po faulu na Janetzkého, po kterém se nám podařilo vsítit gól do šatny. Ve druhé půli jsme kontrolovali průběh utkání a přidali další branky, díky kterým jsme zápas dotáhli do zdárného konce.