oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Šestnáctka veze ze Zlína cenné vítězství

04.09.2014, autor Redakce
Z L Í N - Mladší dorostenci Slezského FC kategorie U16 se o víkendu utkali se Zlínem a po prvním bezbrankovém poločase se po změně stran zlepšili. Navíc se trefili Stošek s Večerkem, domácí se prosadili jen jednou, a tak si Opava domů odvezla cenné tři body.
4.kolo, sobota 30.8.2014, 12:30
Zlín Zlín
1:2
SFC Opava SFC Opava
 
Hub – Štefka, Dybal, Hartmann, Podraza – Večerek, Rys (41. Fusek) – Šefčík (73. Šimíček), Pučan (41. Hluchý), Musila – Teichman (41. Stošek).
 
Branky Opavy: Stošek, Večerek.

Ohlasy trenérů

Radomír Hlaváč (trenér SFC Opava U16): „Po středečním vítězství s Hodonínem jsme do zápasu ve Zlíně šli s cílem zopakovat náš herní výkon z tohoto utkání. Věděli jsme však, že nás čeká daleko silnější soupeř. První poločas nebyl z naší strany podle představ, ale i přes to jsme v něm netahali za kratší konec. Druhá půle byla už lepší. Dařilo se nám napadat rozehrávku soupeře, a po zisku míče přecházet do rychlých protiútoků, ze kterých jsme si vytvářeli šance a vstřelili dvě branky.

Máme v kádru spoustu nových hráčů, kteří si teprve zvykají na jiné tempo a kvalitu hry soupeřů jako je Zlín. Nyní si sami dokázali, že mají předpoklady se těmto soupeřům rovnat. Vítězství nás samozřejmě těší, ale pro nás je důležité, jakým způsobem jsme jej dosáhli. Naše hra měla slušné parametry a k její kvalitě přispěl každý hráč svým individuálním výkonem.“