oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Rezerva podlehla Líšni a její bezgólová série stále trvá

06.09.2014, autor Redakce
Fotbalisté opavské rezervy zajížděli na půdu Líšně, kde se pokusili vybojovat první soutěžní body. To se jim však nepovedlo, když si domácí v prvním poločase vytvořili jednobrankový náskok, a po změně stran přidali hráči Líšně druhou branku. Svěřenci trenéra Hrabiny neskórovali už ve čtvrtém utkání v řadě, a na své první body v MSFL tak stále čekají.
5.kolo, sobota 6.9.2014, 16:30
Líšeň Líšeň
2:0
SFC Opava B SFC Opava B
 
Godula – Demel, M. Zagol, Hoza, Hrabina – Lavrovič, Kuzník (85. Gebauer), Macíček, Němec (80. Maléř) – Uvíra, Mrázek.
 
Branky: 36. Omelčenko, 78. Šumbera Rozhodčí: Petr – Nováček, Hanáková ŽK: Demel (OPB)
Diváci: 255

Domácí začali velmi aktivně a již ve 4. minutě si vytvořili zajímavou brankovou příležitost. Z voleje střílejícího Omelčenka však reflexivním zákrokem vychytal Godula a následný Susův hlavičkový pokus zblokovala opavská defenziva na roh.

Zhruba o čtvrt hodiny později Opavským pořádně zatrnulo, Šumberova jedovatá rána zpoza vápna totiž orazítkovala tyč Godulovy svatyně. Po tomto momentu se opavští fotbalisté přeci jen osmělili a v blízkosti pokutového území domácích se snažili prokombinovat ke střele, žádnou vážnější šanci si však nedokázali vypracovat.

Naopak hráči Líšně byli střelecky při chuti, když krátce po půlhodině hry obdržel míč na malém vápně Moukanza, jehož ostrá střela vyprášila rukavice brankáře Goduly. Ten však o minutu později poprvé v zápase inkasoval. Na rohový kop Šumbery si naskočil Omelčenko a ačkoliv se opavský gólman snažil, jak mohl, míči v cestě do brány už zabránit nedokázal.

Opavští za celý poločas ani nevystřelili na bránu, a tak se o navýšení svého vedení pokusili hráči Líšně. V závěru úvodního dějství vyslal dalekonosnou ránu směřující do horního rohu bránu Šumbera, míč ale skvělým zákrokem dokázal vyrazit Godula.

Ani po změně stran se obraz hry příliš nezměnil a domácí byli směrem dopředu velmi nebezpeční, o čemž svědčí zejména šance Briganta, který se v rozmezí pěti minut dostal hned ke dvěma gólovým situacím. Fotbalista domácího celku nejprve zakončoval hlavou, tento pokus ale dokázala obrana Opavy zastavit na brankové čáře, a jeho druhou nebezpečnou střelu po hodině hry zlikvidoval opavský gólman.

Ten se ovšem o minutu později musel opět činit, když po levé straně unikl opavské defenzivě Šumbera a povedenou přihrávkou před bránu se pokusil oslovit Přerovského. Před ním však stačil zakročit Godula, který tak pro své barvy nadále držel naději na bodový zisk. Vyrovnání mohlo přijít hned záhy, když Kuzníkův pas prošel domácí obranou a Mrázkovi scházel jen kousíček k nebezpečnému zakončení.

Chvíli po něm se střeleckým pokusem prezentoval opavský Lavrovič, ten ale neměl přesně srovnána mířidla a jeho rána skončila nad břevnem Doležalovy brány. Deset minut na to byl ovšem rozdíl ve skóre už dvougólový. Domácí se totiž dostali do rychlého brejku, po kterém zakončoval Šumbera, jehož přízemní ránu zastavila až síť opavské brány.

V závěrečné desetiminutovce se toho příliš neudálo, když se zápas už pouze dohrával. Opavští mohou vděčit především brankáři Godulovi, nebýt jeho, mohl být rozdíl ve skóre daleko výraznější.

Ohlasy trenérů

Jan Hruška starší (trenér SFC Opava B): „Hráli jsme proti silnému soupeři, za kterého nastoupilo šest hráčů se zkušenostmi z první ligy. Kluci se proti nim neztratili, ale máme pořád jeden velký problém – před a v pokutovém území se nedokážeme prosadit. Naše bilance z posledních zápasů je hrozivá, vypadá to, že nás každý soupeř přehrává, ale tak to není. Herně jsme odehráli dobré utkání.“