oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Šestnáctka remizovala s Kroměříží

08.09.2014, autor Redakce
O P A V A - Mladší dorostenci U16 měli do utkání s výběrem Kroměříže výborný vstup a v úvodních dvaceti minutách svého soupeře přehrávali. Pak ale po zbytečné chybě inkasovali, což opavským nadějím sebralo vítr z plachet. Nakonec však Slezané alespoň vyrovnali na konečných 1:1.
5.kolo, sobota 6.9.2014, 16:00
SFC Opava SFC Opava
1:1
Kroměříž Kroměříž
Hub – Štefka (71. Varyš), Dybal, Hartmann, Podraza – Šimíček (41. Šikula), Zacpal (41. Stošek) – Šefčík (41. Fusek), Hluchý, Musila – Pučan (71. Teichman).
 
 
Branka Opavy: Pučan.

Ohlasy trenérů

Radomír Hlaváč (trenér SFC Opava U16): „S urputně bránícím soupeřem, který po zisku míče přecházel do rychlých protiútoků, jsme si nedokázali poradit. Prvních dvacet minut jsme Kroměříž jasně přehrávali, ale z převahy nic nevytěžili. Chyběla nám větší kvalita ve finální fázi a opakovaně jsme v ní selhávali. Poté nás přibrzdila branka, kterou jsme po hrubé individuální chybě soupeři doslova darovali. Ve druhém poločase se obraz hry nezměnil. Soupeř se soustředil hlavně na bránění jednobrankového vedení, a my jsme dokázali ze slibných akcí vstřelit „pouze“ vyrovnávací branku.

Kvalita v individuálních činnostech v herních situacích před a v pokutovém území soupeře, ať už co se technického provedení, či herní inteligence týče, omezuje naše úspěšné zakončení, a samozřejmě nás připravuje o lepší výsledek. O nedostatcích víme, a snažíme je tréninkem zlepšovat. Samotná utkání jsou pro nás kontrolou a zpětnou vazbou, zda vůbec, a jak rychle je zlepšujeme.“