oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Šestnáctka si v Prostějově s chutí zastřílela

12.09.2014, autor Redakce
P R O S T Ě J O V - Opavští mladší dorostenci zajížděli na půdu Prostějova, kde za účasti generálního manažera Slezského FC zvítězili rozdílem šesti branek. Aktivní Slezané si v první půli vytvořili dvougólový náskok a ten po změně stran ještě navýšili. Tři body tak putují do Opavy po výhře 7:1.
16.kolo, středa 10.9.2014, 17:00
Prostějov Prostějov
1:7
SFC Opava SFC Opava
 
Hub – Musila (75. Pučan), Dybal, Hartmann (68. Kubný), Štefka – Rys (65. Šimíček), Večerek (71. Zacpal) – Fusek, Hluchý, Varyš (65. Podraza) – Teichman (63. Stošek)
 
Branky Opavy: Teichman 2, Fusek, Hluchý, Večerek, Zacpal, Šimíček.

Ohlasy trenérů

Radomír Hlaváč (trenér SFC Opava U16): „Do utkání, jež se odehrálo před zraky generálního manažera pana Aloise Grussmanna, jsme šli s cílem zlepšit se v těch činnostech, které jsme v minulém utkání nezvládali, což je kvalitněji řešit herní situace před a v pokutovém území soupeře a prosazovat se v nich střelecky. Z pohledu výsledku se může zdát, že jsme to zvládli na výbornou, ale musíme brát v úvahu sílu soupeře, a také fakt, že jsme měli ještě další příležitosti ke vstřelení branky a ty bychom měli vyřešit kvalitněji.

Na druhou stranu kluci se přece jen fotbal hrát pořád učí. Po vysoké výhře musíme být pokorní, zůstat na zemi, dál poctivě pracovat na tréninku, protože hned tuto neděli nás čeká utkání proti Sigmě Olomouc, které nám ukáže, jak na tom v tuto dobu ve všech fotbalových činnostech opravdu jsme. Kluci si určitě zaslouží pochvalu za aktivitu, nasazení, pracovitost, ale hlavně za snahu přenášet prvky nacvičované na tréninku do zápasu.“