oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Sedmnáctka uhrála bod se silnou Sigmou

17.09.2014, autor Redakce
O P A V A - Mladší dorostenci Slezského FC kategorie U17 dokázali vybojovat cennou remízu v souboji se Sigmou Olomouc. Hosté otevřeli skóre, ale Opava stihla ještě do konce prvního poločasu srovnat. Po změně stran Opavští dokázali strhnout vedení na svou stranu. Hanáci ale brzy vyrovnali na konečných 2:2, a tak se body dělily.
6.kolo, neděle 14.9.2014, 10:15
Olomouc Olomouc
2:2
SFC Opava SFC Opava
 
Mosler – Kovács, Kolísek, Černín, Dluhoš – Vrána, Kuzník, Rychlý, Vavrečka (50. Mako) – Barteska (25. Stuchlík) (73.Mička), Klembara.
 
Branky Opavy: Vavrečka, Klembara.

Ohlasy trenérů

Lukáš Černín (trenér SFC Opava U17): „V prvním poločase pro nás byla Sigma velmi nepříjemným soupeřem. Hýřila aktivitou a dokázala si vytvořit několik vyložených gólových situací. Olomouc nám dělala problémy zejména po stranách a naše obranná fáze nepůsobila jistě. Naštěstí soupeř proměnil pouze jedinou šanci. Nám se podařilo z ojedinělé šance srovnat poločasové skóre na 1:1 po akci Vrány ve středu pole, kdy dokázal udržet míč proti trojici protihráčů a vytvořit přečíslení, které dokázal Vavrečka střelou pod břevno zužitkovat.

Ve druhé půli jsme se zlepšili v obranné fázi, byli jsme daleko kompaktnější a soupeř si šance vypracovával velice těžko. Byli jsme i aktivnější směrem dopředu a hrozili z brejků. Dokonce se nám povedlo po hodině hry vstřelit vedoucí gól. Po standardní situaci se k odraženému míči na hranici šestnáctky dostal nejrychleji Klembara a pěknou střelou nedal brankáři domácích šanci. Bohužel vedení nám vydrželo pouze pět minut a soupeř se mohl ze standardní situace radovat z vyrovnání na konečných 2:2.“