oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Devatenáctka po třech prohrách bodovala, remizovala s Teplicemi

20.09.2014, autor Redakce | FOTO: Deník / František Géla
O P A V A - Opavský starší dorost konečně zažehnal černou sérii bez bodu. Slezané totiž nebodovali třikrát v řadě, ale doma v souboji s Teplicemi uhráli bezbrankovou remízu. Přitom naděje Slezského FC měly především v úvodu druhého poločasu slibné šance a s trochou štěstí mohly pomýšlet i na výhru.
7.kolo, sobota 20.9.2014, 10:15
SFC Opava SFC Opava
0:0
Teplice Teplice
Lasák – Košárek, Keller, M. Helebrand, Vitoul – Vicherek, Rolný – Češek (82. Večerek), Janetzký, Adamovský – A. Helebrand.
 
Švejda – Šoufek, Jerhot (50. Richter), Procházka, Koubek – Šup, Kalivoda, Karagavrilidis, Šebek (73. Zeman) – Výborný – Laňka.
 
Bez branek. Rozhodčí: Julínek – Hanáková, Sedláček. ŽK: Lasák, M. Helebrand, Rolný, Keller, Vitoul (všichni OPA).

Úvod zápasu nabídl vyrovnaný fotbal s minimem šancí na obou stranách a do první slibné příležitosti se dostali domácí, když si na výborně zahraný roh Rolného naskočil na přední tyči Adamovský, jeho hlavičce ale scházela větší přesnost. Pak se Adamovský osmělil a zpoza šestnáctky nepříjemně vystřelil. Hostující brankář Švejda si však s jeho pokusem poradil.

Později se ještě po Adamovského průniku ocitl v šanci Janetzký, jenže z ostrého úhlu vystřelil pánu bohu do oken. Na druhé straně zmatky v opavské obraně po překvapivém vyběhnutí Lasáka z brány naštěstí pro domácí gólem neskončily. V závěru ještě Keller odvracel balon do zámezí po úniku Laňky.

Začátek druhého poločasu patřil Opavě. Nejprve Češek po přihrávce Adamovského vypálil mimo, a pak míč ve stoprocentní šanci netrefil Adam Helebrand. Krátce nato mohl svůj tým poslat do vedení teplický kapitán Výborný, jenže jeho ránu na poslední chvíli obětavě zblokoval na roh Matěj Helebrand.

Zhruba po hodině hry agilní Adamovský opět upláchl obráncům, dal si míč do středu a jeho rána skončila jen těsně vedle teplické svatyně. Hned poté to střelou ze střední vzdálenosti zkusil Janetzký, ale ani on neuspěl. Hosté hrozili především ze standardních situací. Po jedné z nich se ocitl před Lasákem Laňka a opavský brankář jeho pokus kryl.

Dobře hrající teplický forvard Laňka pak měl v nastavení ještě další velikou příležitost, ale ze vzájemného souboje vyšel vítězně znovu opavský gólman. Devatenáctka Slezského FC tak po třech zápasech zaslouženě vybojovala cenný bod.