oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Sedmnáctka veze jasnou výhru ze Znojma, nastřílela sedm branek

01.10.2014, autor Redakce
Z N O J M O - Mladší dorostenci Slezského FC kategorie U17 zajížděli na půdu svého tabulkového souseda ze Znojma. V první půli ve městě na břehu Dyje gól nepadl. Po změně stran šli do vedení domácí, ale Opavští dokázali brzy odpovědět. Od té doby svého soka jasně přehrávali a nakonec zvítězili jasně 7:1.
8.kolo, neděle 28.9.2014, 11:00
1. SC Znojmo FK 1. SC Znojmo FK
1:7
SFC Opava SFC Opava
 
Mosler – Hájek (57. Musila), Kolísek, Černín, Dluhoš (57. Kovács) – Vrána (66. Vavrečka), Kuzník, Rychlý, Mako (60. Fojtík) – Barteska (66. Stuchlík), Klembara.
 
Branky Opavy: Klembara 4, Vrána, Kuzník, vlastní.

Ohlasy trenérů

Lukáš Černín (trenér SFC Opava U17): „Ve Znojmě nás čekalo důležité utkání se sousedem v tabulce a dá se říci, že jsme zápas zvládli dobře zejména po výsledkové stránce. V prvním poločase jsme měli mírně navrch a vytvořili si několik dobrých gólových příležitostí. Především šance po spolupráci Bartesky a Klembary, kdy Barteska naservíroval stoprocentní šanci Klembarovi, který ovšem trestuhodně zahodil, volala po brance. Navíc jsme byli málo důrazní při útočných standardních situacích, kdy by při větším hladu po gólu branka padla. Soupeř zahrozil z několika brejků a při jedné šanci nás zachránilo břevno.

Ve druhém poločase přišla v 55. minutě komplikace, kdy šel soupeř po střele z 25 metrů do vedení. Špatně jsme vystoupili, soupeř měl hodně času na přípravu střely a trefil se výborně. Naštěstí se nám podařilo brzy srovnat, kdy si střílený centr Maka z naší levé strany srazili domácí do vlastní sítě. Od té doby na hřišti existoval jediný tým, a to SFC. Podařilo se nám pohodlně proměňovat šance a soupeř nevěděl, kam dřív skočit. Čtyřmi góly se blýskl Klembara.“