oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Černá série je u konce! Béčko poprvé vyhrálo, když porazilo Hulín

26.10.2014, autor Redakce | FOTO: Jan Pitřík
C H L E B I Č O V - Konečně první body! Třetiligová rezerva Slezského FC se po třinácti porážkách v řadě dočkala a slaví první vítězství v MSFL! O několik hráčů áčka posílený výběr Slezanů zdolal především díky povedené první půli výběr Hulína. Béčko Opavy si v ní vytvořilo tříbrankový náskok, a přesto, že hosté po změně stran snížili na rozdíl jediného gólu, tři body zůstaly doma.
12.kolo, neděle 26.10.2014, 10:30
SFC Opava B SFC Opava B
3:2
Spartak Hulín Spartak Hulín
Godula – Maléř, Hoza, M. Zagol, Pavlíček – Svatonský (90. Galvas), Hrabina, Grussmann, Kuzník (89. Macíček) – Machálek (78. Továrek), Kuzmanović.
 
 
Branky:15. Machálek, 19. a 44. Kuzmanović – 71. M. Zagol (vlastní), 86. Šrom.

Opavští začali velmi dobře a po čtvrthodině hry šli do vedení, kdy se krásnou akci prezentoval Kuzník, jenž do křídla uvolnil Svatonského. Ten si posunul míč k brankové čáře, odkud prudce odcentroval před bránu, kam si naběhl Machálek a otevřel skóre.

O čtyři minuty později agilní Kuzník vysunul Kuzmanoviće, jenž se uvolnil na šestnáctce a levačkou poslal míč přesně k pravé tyči – 2:0. Aby toho nebylo pro hulínské fotbalisty málo, při zpětné přihrávce jeden z nich podklouzl, čehož využil Kuzmanović, zmocnil se balonu a běžel sám na brankáře.

Při úniku byl obráncem faulován, ale utrhl se mu, gólmanovi udělal kličku a poslal míč do prázdné brány. Po změně stran opavský soupeř přeskupil řady a po faulu Hrabiny měl možnost kopat penaltu, tu však výborně chytil opavský gólman Godula.

Hosté se dočkali o chvíli později, kdy jeden z Hulínských trefil do zad Martina Zagola, od kterého se míč odrazil za záda Goduly. V 86. minutě se po zbytečné ztrátě dostal ke střele ex-opavský záložník Šrom a snížil na 3:2. Více toho však hulínský Spartak nestihl, a tak může rezerva Slezského FC slavit první bodový zisk v MSFL.

Ohlasy trenérů

Jan Hruška starší (asistent trenéra SFC Opava B): „Jsme strašně rádi, že jsme konečně prolomili sérii porážek a zvítězili. Soupeř sice snížil na rozdíl jediné branky, ale závěr jsme zvládli takticky dobře. Kluci si uvědomili, že mohou vyhrávat a doufám, že nás tento zápas nakopne. Velkým přínosem pro nás byli hráči z áčka, kteří se postarali o všechny naše góly. Zejména v první půli byli hodně cítit. Těší nás také to, že jsme branky vstřelili po pěkných, vypracovaných akcích.“