oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Devatenáctka potrápila Spartu, nakonec ale nebodovala

27.10.2014, autor Redakce | FOTO: Svatopluk Samler / foto-samler.webnode.cz
P R A H A - Starší dorostenci Slezského FC se v sobotu utkali s pražskou Spartou. V Praze šli Opavští brzy do vedení po trefě Kirschnera a tentýž hráč mohl po změně stran přidat druhý gól Slezanů. Svou šanci ale nevyužil a sparťanští fotbalisté v závěru dvěma slepenými góly skóre otočili. Opavští zanechali na Spartě dobrý dojem, ale nakonec se domů vrací bez bodu.
12.kolo, sobota 25.10.2014, 14:30
Sparta Sparta
2:1
SFC Opava SFC Opava
 
Kotala – Němec, Kučerák, M. Helebrand, Keller – Janetzký, Češek (72. Večerek), Berger – A. Helebrand, Adamovský, Kirschner (82. Košárek).
 
Branka Opavy: 13. Kirschner.
+10+10+10

Ohlasy trenérů

Alois Skácel (trenér SFC Opava U19): „Sparta bude také letos hrát o titul. Má výborně poskládané mužstvo s reprezentanty. Přesto jsme chtěli v Praze uhrát nějaké body. Brzy jsme se dostali po brance Kirschnera do vedení, pak měl tentýž hráč další šanci, kdy neprostřelil gólmana. Sparťané si vytvořili dvě příležitosti, ale neproměnili je.

Do druhé půle jsme šli s vedením 1:0 a Sparta nás přimáčkla. Hrozili jsme z nebezpečných protiútoků a Kirschner šel sám na branku, ale akci nedotáhl, což byl jeden z rozhodujících momentů utkání. Pak jsme v rozmezí deseti minut dvakrát inkasovali a prohráli. I přes prohru jsme ale podali slušný výkon. Oboustranně šlo o kvalitní zápas.“