oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Do Slezska míří Ševci v čele s koučem Pulpitem, zabere Opava?

31.10.2014, autor Redakce
O P A V A - Ševci míří do Opavy! V sobotu 1. listopadu od 18 hodin se na stadionu v Městských sadech představí zlínský Fastav, aktuálně devátý tým tabulky, který z pozice hlavního kouče vede fotbalový odborník a známý bouřlivák v jedné osobě Martin Pulpit. Pokud Slezané zvítězí, dotáhnou se bodově právě na Zlín.
13.kolo, sobota 1.11.2014, 18:00
SFC Opava SFC Opava
3:1
Zlín Zlín
Květon – Pospěch, Mikula, Dvorník, Čelůstka – Metelka – Svatonský (63. Horka), Grussmann (89. Vavřík), Schaffartzik – Machálek (73. Ševčík), Kuzmanović.
 
Žukowski – Pazdera, Malý, Hubáček, Benčík – Matějov (46. Chmelo), Hájek, Holík – Železník, Poznar, Bartolomeu (72. Kraut).
 
Branky: 41. a 78. Kuzmanović, 54. Machálek – 58. Poznar.
Rozhodčí: Machálek – Hájek, Caletka.
ŽK: Pazdera, Železník, Poznar (všichni Zlín).
Diváci: 1896

První velká šance Opavy nastala ve 32. minutě, v níž domácí celek kopal roh. Čelustka vyslal míč na hlavu vysokého kapitána Dvorníka, který minul hostující bránu. Čtyři minuty nato vystřelil Nemanja Kuzmanović prudkou střelu na gólmana Žukowského, který ji lapil do náruče.

V závěru prvního poločasu měli fanoušci Slezského FC důvod k radosti. Po faulu na Schaffartzika nařídil rozhodčí přímý kop, jehož provedení se ujal Kuzmanović a ze vzdálenosti pětadvaceti metrů přímou střelou k levé tyči prolomil nulové skóre.

Tři minuty po inkasované brance se na chvíli zaradovali zlínští hráči. Po rozehraném rohu doletěl míč ke kapitánu Železníkovi, ten po souboji s opavským brankářem Květonem vstřelil míč do branky. Radost hostů však překazil rozhodčí, který gól neuznal kvůli faulu na brankáře. Hráči tak odcházeli do šaten za stavu 1:0. První gólová příležitost druhé půle byla k vidění v 52. minutě, kdy zlínský záložník Holík ohrozil prudkou střelou z kraje šestnáctky opavskou branku. Brankář Květon však střelu chytil.

O dvě minuty později se opavské tribuny podruhé radovaly. Kuzmanović pronikl s míčem do středu poutového území a vystřelil. Jeho střelu brankář Žukowski vyrazil k Machálkovi a ten pohodlně zakončil do prázdné branky. V 57. minutě ohrozil dvoubrankové skóre zlínský útočník Chmelo, jehož střelu musel Květon vyrazit. Následující minutu však došlo k prolomení čistého konta Slezského FC, když v šestnáctce číhající Poznar hlavičkoval pod břevno Květonovy branky.

Do třetice se opavský stadion rozjásal v 78 minutě. Zlínská obrana chybovala před vápnem a ztratila míč, který si převzal Horka. Ten přihrál nekrytému Kuzmanovićovi, který se pěkným obloučkem trefil do soupeřovy branky a bylo hotovo – 3:1.