oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Slezský FC jede do Znojma, podaří se Opavě znovu zvítězit?

08.11.2014, autor erb
O P A V A - Fotbalisté Slezského FC po domácí výhře nad Zlínem odjíždí na jižní Moravu vybojovat další body. V neděli 9. listopadu 2014 od 14 hodin se představí na hřišti osmého Znojma, které naposledy doma nestačilo na Karvinou. Naváže Opava na vítězství nad Zlínem?
14.kolo, neděle 9.11.2014, 14:00
1. SC Znojmo FK 1. SC Znojmo FK
1:1
SFC Opava SFC Opava
Andrejko – Honz, Hudec, Yonov, Hříbek (72. Žondra) – Helísek, Buchta, Lacko, Okleštěk – Ledecký (75. Kovačić), Pázler.
 
Květon – Pospěch, Mikula, Dvorník, Čelůstka – Metelka – Grussmann (80. Svatonský), Ševčík, Schaffartzik – Kuzmanović (88. Mrázek), Machálek (73. Horka).
 
Branky: 54. Yonov – 28. Kuzmanović. Rozhodčí: Váňa – Zeman, Černý. ŽK: Buchta, Lacko, Hudec, Žondra, Yonov - Schaffartzik, Kuzmanović.
Diváci: 775

Od začátku zápasu byli aktivnější Slezané. Často měli míč na kopačkách a před soupeřem byli o krok napřed. Dařilo se jim vytvářet gólové příležitosti a jednu z nich proměnili. Domácí hráli nejistě a kazili přihrávky.

Už po dvou minutách prověřil brankářovu pozornost mladý záložník Slezského FC Petr Ševčík. Jeho povedená střela ovšem skončila v náručí brankáře. O šest minut později vyslal Kuzmanović centr na nehlídaného Grussmanna, ten však trefil jen záda jednoho z obránců.

Ve 23. minutě měli velkou příležitost domácí. Po parádním centru se sám před brankářem objevil Helísek, dlouho však zpracovával míč na kopačku a Květon mu mezitím výborným vyběhnutím dobře zmenšil střelecký úhel, hráč Znojma nakonec trefil jen opavského gólmana.

První gól utkání vstřelil o chvíli později Nemanja Kuzmanović, který se zjevil zcela osamocen na pravé straně hřiště. Naběhl k bráně a prudce vystřelil. Gólman Andrejko jeho pokus vyrazil do břevna. Míč se ale vrátil zpět k opavskému forvardovi a ten jej zblízka dorazil do odkryté brány.

Druhá půle se odehrávala v duchu aktivního a vyrovnaného fotbalu. Oba týmy se snažily vstřelit branku. Povedlo se to pouze domácím a zbytek zápasu nabídl pouze šance před brankami.

V 54. minutě se Znojmu podařilo srovnat. Po rozehraném rohu se na centrovaný míč marně natahoval opavský brankář Květon. Balón doletěl k nehlídanému Todoru Yonovovi a ten jej hlavou nasměroval do odkryté brány.

O sedm minut později se o velké vzrušení postaral Jan Schaffartzik, který svou hlavičkou jen těsně minul branku domácích.

V závěru utkání Slezané neproměnili dvě velké šance. V 86. minutě mohl opavský kapitán Dvorník vrátit svému týmu vedení, když se nehlídaný dostal k hlavičce, ale míč poslal vedle brány. V poslední minutě řádné hrací doby byl nejblíže ke gólu střídající Svatonský. Zůstal zcela osamocen na pravé straně hřiště, obdržel přihrávku, ale jeho střela jen lízla levou tyč znojemské brány. A tak se ve Znojmě body dělily.