oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Devatenáctka nestačila na Slavii

09.11.2014, autor erb
P R A H A, O P A V A - Starší dorostenci Slezského FC se utkali s pražskou Slavií, ale v hlavním městě prohráli rozdílem čtyř branek. Sešívaní si v první půli vytvořili dvougólový náskok, který po změně stran zdvojnásobili. Opavští se střelecky neprosadili a z Prahy se vrátili s prázdnou.
1.kolo, sobota 8.11.2014, 14:30
Slavia Slavia
4:0
SFC Opava SFC Opava
 
Kotala – Němec (65. Vitoul), Keller, M. Helebrand, Košárek – Janetzký (71. Vicherek), Berger, Večerek, Adamovský (46. Kirschner) – Češek, A. Helebrand (61. Rolný).
 
Branky: 25. Kocourek, 35. Valenta, 50. Batka, 84. Vavrouš. Rozhodčí: Černý – Koval, Opočenský. ŽK: Valenta (Slavia).

Opavský výběr se snažil se soupeřem držet krok, ale sešívaní byli zkušenější. Slavie měla po celý zápas jasně navrch. Na trávníku vévodila kombinačně i herně.

V 17. minutě opavský brankář vyrazil střelu zcela nechráněného Betky a vzápětí důraznou Doležalovu dorážku. Minutu nato po centru Routka hlavičkoval slávistický útočník Čapek těsně vedle branky.

Do vedení se sešívaní dostali ve 25. minutě, když Kocourek vyslal zpoza šestnáctky pěkně umístěnou střelu pod břevno. O chvíli později musel Kotola znovu zasahovat, aby vytěsnil střelu do zámezí. Poté po přesném centru do šestnáctky hlavičkoval Valenta. Jeho střela se odrazila ke Kocourkovi, který pálil těsně nad bránu. Ve 35. minutě vstřelili Pražané druhý gól. Valenta si v šestnáctce položil na zem gólmana Kotalu a z úhlu trefil nechráněnou branku.

Na startu druhé půle se Slavia prosadila potřetí. Do šibenice mířil Doležal, jenže trefil spojnici, míč se odrazil k Batkovi, který jej pohodlně uklidil do brány Slezanů.

Pak si velkou příležitost vytvořili také Opavští. Rolný zahrál přímý kop nádherným centrem do šestnáctky, kde hlavičkoval Matěj Helebrand a bohužel pro Slezany mířil jen do tyče. Následnou Večerkovu dorážku zase vytěsnil brankář Janalík.

Poslední slovo však měli hráči Slavie. Písačka posunul míč Kocourkovi, který krásnou ulicí našel Vavrouše, a ten se trefil ranou bez přípravy. Opavská devatenáctka se tak domů vrátila bez bodu.

Ohlasy trenérů

Alois Skácel (trenér SFC Opava U19): „Slavia je jeden z nejtěžších soupeřů v lize. Má obrovskou kvalitu, její hra je důrazná a blíží se dospělému fotbalu. I když jsme se rvali, v prvním poločase jsme si s tím nevěděli rady. Ve druhé půli už to z kluků spadlo a hráli jsme vyrovnanou partii. Pro naše kluky, kteří byli o rok mladší než jejich soupeř, jde o velmi cenné zkušenosti.“