oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

V Opavě se představí Sokolov, který útočí na špici

14.11.2014, autor Redakce
O P A V A - Do slezské metropole míří soupeř až z dalekého severu Čech – Baník Sokolov. Tým vede bývalý záložník Plzně a pražské Slavie Daniel Šmejkal a nutno říci, že Severočechům se daří. Patří jim pátá příčka s tříbodovou ztrátou na druhý Varnsdorf. Dokážou si Opavští s Baníkem v sobotu 15. listopadu 2014 poradit? Úvodní výkop je nastaven na 18 hodin.
15.kolo, sobota 15.11.2014, 18:00
SFC Opava SFC Opava
0:0
Sokolov Sokolov
Květon – Pospěch, Mikula, Dvorník, Čelůstka – Metelka – Svatonský, Grussmann (74. Horka), Schaffartzik – Machálek (80. Mrázek), Kuzmanović.
 
Belaň – Blažek, Vondráček, Hofmann, Hrubý – Vaněček (73. Dřížďal), Čada, Machek, Dvořák II. – Pouček, Šamánek (80. Červenka).
 
Bez branek.
Rozhodčí: Bílek – Arnošt, Antoníček.
ŽK: Svatonský - Pouček.
Diváci: 1823
+15+15+15

Hned v úvodu zápasu měli Slezané velkou šanci, když Schaffartzik vyslal technickou střelu na bránu a gólman Belaň ji vytěsnil před sebe. K míči se přiřítil Kuzmanović, ale napálil jen brankáře. O čtyři minuty později si Čelůstka parádně narazil míč s Grussmannem, prošel mezi několika obránci a dostal se až k brankáři. Tváří v tvář Belaňovi jej však nedokázal překonat.

Ve 24. minutě měl obrovskou příležitost Sokolov. Po chybě Opavy před vlastní šestnáctkou získal balon Šamánek a běžel sám na Květona, ten ale jeho ránu vyrazil do bezpečí. Ke konci prvního poločasu měl Šamánek další šanci, ale před brankovou čárou odhlavičkoval balon do bezpečí opavský kapitán Dvorník.

Krátce po změně stran měli velkou příležitost Opavští. Grussmann vyslal povedený centr na úplně volného Machálka. Ten se ocitl sám před brankářem, ale míč si nedokázal ideálně zpracovat a k balonu se dostal jako první gólman Belaň. Krátce nato našel Kuzmanović v šestnáctce volného Metelku, jeho prudkou střelu ovšem vykryl obránce.

V 71. minutě si na povedený centr naskočil kapitán hostů Čada, hlavičkoval za sebe přímo na Květona, který míč lapil. V posledních minutách utkání byly k vidění už jen nakopávané míče a střely z dálky. Oba týmy se jakoby smířily s nerozhodným výsledkem. Nakonec k žádnému velkému ohrožení branek nedošlo, a tak skončil zápas bezbrankovým výsledkem.