oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Poslední soutěžní zápas roku je tady! V Opavě se představí Most

21.11.2014, autor Redakce
O P A V A - Předehrávka šestnáctého jarního kola s Mostem bude pro opavské fotbalisty zároveň posledním zápasem letošního kalendářního roku. Slezský FC se v sobotu 22. listopadu už od 15:30 hodin utká s mosteckým týmem, který se v posledních zápasech výsledkově zvedl. Přijďte podpořit Opavu v posledním soutěžním utkání roku 2014!
16.kolo, sobota 22.11.2014, 15:30
SFC Opava SFC Opava
3:0
Most Most
Květon – Pospěch (89. Hrabina), Mikula, Dvorník, Čelůstka – Metelka – Svatonský (78. Grussmann), Ševčík, Schaffartzik – Machálek (81. Horka), Kuzmanović.
 
Mandous – Maruna, Běloušek, Avdić, Řehák (55. Štefko) – Wermke, Schůt, Kurtaj, Andrejič (26. Veselinovič) – Surynek (72. Mlika), Procházka.
 
Branky: 19. Kuzmanović, 50. Machálek, 59. Metelka.
Rozhodčí: Orel – Hock, Pilný.
Diváci: 1532
+15+15+15

Opavští vstoupili do utkání s Mostem aktivně a hostující bránu ohrožovali zejména centry ze stran jako třeba v případě Pospěch. Ten parádním centrem našel Machálka a jeho hlavičce, která minula pravou tyčku svatyně Baníku, mnoho nechybělo.

Hned za okamžik mohli jít do vedení mostečtí fotbalisté. Po centru z pravé strany balon propadl k nehlídanému Andrejičovi a jeho pumelici mířící pod břevno bravurně vytáhl brankář Květon do zámezí. Slezané přežili kritický okamžik a v 19. minutě sami udeřili.

Rychlý brejk táhl po pravé straně Machálek, upláchl hostujícím obráncům, vletěl do vápna a skvělou přihrávkou našel Kuzmanoviće, který blízka nedal Mandousovi šanci – 1:0. V dalších momentech Opava bušila na obranu Mostu, ale další gól se jí vstřelit nepodařilo. Naopak v závěru se k dvěma nebezpečným střelám z vápna dostal také Baník, vyrovnání z nich však nevytěžil.

Po změně stran byl aktivnější Most, který Slezany zmáčkl, ale po pěti minutách vypíchl Machálek míč jednomu z hostujících hráčů, sám před brankářem nezaváhal a zdvojnásobil vedení Slezského FC.

Neuběhlo ani deset minut a Opavští přidali třetí gól. Po rohu míč propadl až Metelkovi, který přízemní ranou prostřelil Mandouse potřetí – 3:0. Další branku měl na kopačce Machálek, ale jeho rána šla těsně vedle pravé tyče mostecké brány.

Baník mohl snížit po ráně Veselinoviče, tu však vytáhl skvěle chytající Květon na roh. Krátce nato orazítkoval tyč hostující Štefko, a když sám před Mandousem neuspěl ani Kuzmanović, skóre se již nezměnilo.