oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Starší dorost remizoval se Sigmou, bod zařídil Janetzký

06.12.2014, autor Redakce | Foto: Deník / František Géla
O P A V A - Opavská devatenáctka má za sebou poslední podzimní utkání. Na umělce v Kylešovicích se utkala se Sigmou Olomouc. Hosté si vytvořili dvoubrankový náskok, Slezané se ale do hry dostali díky snížení Adama Helebranda. Ve druhém poločase sice Hanáci měli častěji míč na svých kopačkách, ale pět minut před koncem utekl Jakub Janetzký a vyrovnal na konečných 2:2.
39.kolo, sobota 6.12.2014, 11:00
SFC Opava SFC Opava
2:2
Olomouc Olomouc
Lasák – Košárek, M. Helebrand, Češek, Vitoul (90. Němec) – Večerek (63. Adamovský), Berger, Rolný, Janetzký, Kirschner – A. Helebrand.
 
Hora – Seibert, Kotouč, Krayzel, Kubeček – Weinlich, Ambrozek – Látal, Minář (83. Bala), Přikryl (77. Vychodil) – Yunis.
 
Branky: 25. A. Helebrand, 85. Janetzký – 4. Látal, 24. Kotouč.
Rozhodčí: Boček – Těšina, Šafrán.
ŽK: Krayzel (Olomouc).

Sotva se Opavští na hřišti rozkoukali, už prohrávali. Hosté podnikli rychlou kombinaci, na jejím konci se ocitl Látal a parádně přeloboval opavského brankáře Lasáka. Slezané mohli krátce nato vyrovnat. V šestnáctce se k zemi poroučel domácí Večerek a rozhodčí odpískal penaltu.

Míč si vzal opavský záložník Rolný, ale jeho ránu k levé tyči skvěle vyrazil hostující gólman Hora. Následně to zkusil z hranice vápna domácí Adam Helebrand, jenže Hora byl znovu připraven. S Opavou mělo být ještě hůř. Ve 24. minutě se totiž do vápna probil kapitán Sigmy Kotouč, který propálil Lasáka, a bylo to 0:2

Domácí se však bleskově dostali zpátky do hry. Horovi po centru ze strany vypadl míč z rukou, dotírající Adam Helebrand okamžitě napálil míč do brány a vstřelil kontaktní gól. Pak tempo hry opět diktovala Olomouc. Ránu Mináře z pětadvaceti metrů však skvěle vyrazil na roh Lasák, následně si tváří v tvář poradil i se zakončením Yunise. A když už hosté Lasáka překonali, zastavila je branková konstrukce jako v případě Přikryla, jenž zazvonil na břevno.

Na startu druhé půle se opět předvedl skvěle chytající Lasák, jenž vychytal hlavičku agilního Yunise. Na druhé straně hlavičkoval z dobré pozice Janetzký, ale i olomoucký gólman Hora zasáhl včas. Sigma Opavu do žádných příležitostí nepouštěla. Naopak sama měla více ze hry a hrozila především centry ze stran. Pět minut před koncem však hosté nezachytili brejk Slezanů, který zakončil přesnou ranou k levé tyči Janetzký, srovnal na 2:2 a trefil pro opavský výběr cenný bod.