oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Devatenáctka třetí v Polsku, v boji o bronz porazila Wroclaw

26.12.2014, autor erb
O P A V A - Třetího ročníku mezinárodního halového turnaje v polských Kobierzycích se ve zlatou neděli zúčastnil opavský starší dorost. Přestože ve skupině ani jednou neprohrál, v semifinále podlehl Górniku Walbrzych. V boji o bronz pak devatenáctka Slezského FC porazila Slask Wroclaw.

Na turnaji bylo osm týmů rozděleno do dvou skupin po čtyřech, do semifinále postupoval první a druhý tým. Slezský FC se ve skupině umístil na druhém místě s pěti body, stejný počet bodů měla také Wroclaw, a tak rozhodovalo skóre, které měl polský výběr lepší.

V semifinále se opavští střetli s Walbrzychem a v základní hrací době utkání skončilo 2:2. Došlo tedy na penalty, ze kterých vyšel vítězně polský celek. V boji o třetí místo se opavská devatenáctka utkala s Wroclawí a díky brankám Rolného a Adamovského zvítězili Opavští 2:1 a z Kobierzyc vezou bronz. Z opavského týmu byl organizátory zvolen nejlepší hráč turnaje, kterým se stal Adam Rolný.

Kromě zápasů připravili organizátoři doprovodný program, ve kterém se střetly staré gardy hráčů Wroclawi a Berlína nad 50 let. Dále bylo k vidění vystoupení žongléra s míčem, mistra světa, Pawla Skóry, a pěvecké vystoupení vokální zpěvačky Kasi Falkowskiej.

Fotografie z turnaje

Slezský FC reprezentovali: Filip Kotala, David Muczka, Tomáš Adamovský, Vojtěch Berger, Lukáš Češek, Adam Helebrand, Matěj Helebrand, Jakub Janetzký, Roman Kirschner, Jakub Košárek, Adam Rolný, Ondřej Večerek. Realizační tým: Alois Skácel (trenér), Pavel Devátý (asistent trenéra), Jaroslav Rovňan (technický doprovod).

Zápasy SFC Opava

  • Miedz Legnica – SFC Opava 0:2 (Branky Opavy: Kirchner, Večerek)
  • Sleza Wroclaw – SFC Opava 1:1 (Češek)
  • Slask Wroclaw – SFC Opava 1:1 (A. Helebrand)
  • Semifinále: SFC Opava – Gornik Walbrzych 2:3p (M. Helebrand, Janetzký)
  • O třetí místo: SFC Opava – Slask Wroclaw 2:1 (Rolný, Adamovský)
  • Celkové pořadí:

    1. JKS Gornik Walbrzych
    2. OKS Odra Opole
    3. SFC Opava
    4. WKS Slask Wroclaw
    5. MKS Parasol Wroclaw
    6. MKS Miedz Legnica
    7. KS Sleza Wroclaw
    8. STK GKS Kobierzyce