oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Přijede Sokolov, který si chce po dvou domácích prohrách spravit chuť

02.11.2012, autor Redakce
Soupeř z kategorie nepříjemných čeká v sobotu naše fotbalisty. Sokolovský Baník patří ke špičce druhé ligy, což loni dokazoval. Letos svěřenci kouče Aleše Jindry neměli špatný rozjezd. Ovšem v poslední době se zadrhli. Ze tří zápasů vytěžili pouze bod, přitom dvakrát z toho hráli na domácím trávníku.
14.kolo, sobota 3.11.2012, 18:00
SFC Opava SFC Opava
0:1
Sokolov Sokolov
Květon – Hrabina, Metelka, Kostelný, Zapletal – Wirth – Partyš, Sedláček (81. Jurečka), Němec (75. Šrom) – Radzinevičius (71. Lokša), Mrázek. Trenér David Vavruška.
 
Jakub Dvořák I. – Blažek, Dvorník, Vondráček, Dřížďal – Vrtělka – David Vaněček I., Čada, Hrubý (75. Machek) – Jakub Dvořák II. (85. Holub) – David Vaněček II (90. Mlika). Trenér Aleš Jindra.
 
Branky: 65. Čada. Rozhodčí: Kalenda – Štěrba, Travníček. ŽK: David Vaněček II., Jakub Dvořák II. – Džafič, Voráček, Ciferský. ČK: 82. Ciferský. ČK: 64. Metelka.
Diváci: 1587
+12+12+12

Opava začala sympatickým pokusem Matěje Hrabiny, který ale nemířil přesně. V 18. minutě právě mladý Němec poslal centr do vápna a odražený balon střílel Zapletal, ke smůle domácích nad branku soupeře. Sokolov ale také nezahálel. Dvakrát zahrozil Čada, nejdříve trefil Wirtha a v samotném závěru po centru Dvořáka přestřelil bránu.

Ve druhém poločase Sokolov zabral a matně hrající Opava se měla jak otáčet. V 64. minutě její marnost vygradovala. Partyš lehce ztratil balon, následně ho minul Kostelný a když uklouzl Metelka, David Vaněček I. se vřítil do vápna, kde ho Metelka fauloval, načež se kopala penalta. Náš stoper navíc musel předčasně pod sprchy. K zahraní penalty se postavil Vrtělka, ale nasměroval balon do tyče.

Radost Opavských trvala jen pár sekund, neboť Čada usměrnil balon do sítě. Opava i v deseti chtěla s výsledkem něco udělat, ale nešlo jí to, naopak šance měl soupeř, tu největší Holub, když netrefil prázdnou branku. V nastavení mohl alespoň bod vydolovat Lokša, jenomže jeho trestný kop vytáhl gólman Dvořák.

„Zasloužené vítězství Sokolova. Hráli jsme špatně, ničeho jsme se nemohli chytit, vázla nám kombinace, byli jsme málo nebezpeční,“ řekl po zápase trenér Opavy David Vavruška.