oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Slezský FC remizoval s Gliwicemi, duel skončil bez branek

17.01.2015, autor Redakce | FOTO: Deník / Petr Dušek
R Y B N I K - Opavští fotbalisté ve svém třetím přípravném utkání remizovali na umělé trávě v Rybnice s prvoligovými Gliwicemi. Kvalitní soupeř z Polska Opavu prověřil, zejména ve druhém poločase však byl Slezský FC aktivnější a mohl i vyhrát. Několik slibných příležitostí ale neproměnil a s Piastem bezbrankově remizoval.
příp., sobota 17.1.2015, 13:30
Piast Gliwice Piast Gliwice
0:0
SFC Opava SFC Opava
Cifuentes (30. Rusov) (60. Szmatuła) – Klepczyński (60. Mokwa), Osyra (30. Horvath), Hebert Santos (60. Osyra), Broźek (70. Moskwik) – Podgórski (60. Badía), Vassiljev (46. Hanzel), Martinez (46. Murawski), Badía (30. Živec) – Fernández (46. Janczyk) – Wilczek (70. Ciechański).
 
I. poločas: Květon – Pospěch, Metelka, Vojtěšek, Hrabina – Schaffartzik, Janetzký, Horka (26. Kuzmanović), Janošík – Jursa – Mrázek. II. poločas: Vašek – Pospěch (65. Schaffartzik), Mikula, Macíček, Hrabina – Svatonský, Metelka (65. Jursa), Kuzník, Lavrovič – Kuzmanović, Machálek.
 
Bez branek.

Aktivněji začal gliwický Piast a brzy mohl jít do vedení. Rychlík Badía odcentroval na přední tyč, kde se k míči probil Wilczek, jenže mířil vedle. Opava kontrovala akcí Pospěcha, jenž si obhodil obránce, poslal před bránu ostrý přízemní centr adresovaný Jursovi, jeho střelu si však pohlídal gólman Cifuentes.

Po dvaceti minutách si Horka poranil kotník a musel střídat. Jeho místo zaujal srbský expres Kuzmanović a hned se prezentoval dalekonosnou pumelicí, která skončila jen těsně nad gliwickou bránou. Pak důrazný Mrázek vybojoval míč v rohu hřiště, obešel obránce, který jej na hranici šestnáctky stáhl k trávníku, ale penalta se nepískala.

Ve druhé půli byla Opava živější a místy si vytvořila i slibný tlak. Rána aktivního Lavroviče šla nad břevno, Gliwice odpověděly tvrdou ránou Murawského, jeho pokus si však pohlídal Vašek.

Pak se do útoku znovu hnal Slezský FC a blízko gólu byl čtvrthodinky před koncem, kdy se Kuzmanović rychlou kličkou zbavil obránce, odcentroval na bližší tyč, kde byl připravený Svatonský, jenže jeho ránu vyrazil Szmatuła mimo bránu. Agilní Kuzmanović to ještě zkusil z rohu šestnáctky, ale Szmatuła byl znovu připraven, a tak utkání vítěze nenašlo.