oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Opavští remizovali s rezervou Sigmy, dvakrát se trefil Machálek

21.01.2015, autor Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka
O P A V A - Slezský FC má za sebou třetí přípravný zápas, ale výhry se v něm znovu nedočkal. V souboji s béčkem olomoucké Sigmy se Opavští dostali do vedení po trefě Machálka, pak hosté sice srovnali, ale ještě do konce první půle Machálek svým druhým zásahem vrátil Opavě těsný náskok. Ve druhém poločase byli aktivnější Hanáci, kterým se nakonec podařilo vyrovnat na konečných 2:2.
příp., středa 21.1.2015, 11:00
SFC Opava SFC Opava
2:2
Olomouc B Olomouc B
I. poločas: Hampel – M. Zagol, Mikula, Vojtěšek, Čelůstka – Metelka - Svatonský, Janetzký, Janošík – Machálek, Mrázek. II. poločas: Godula – Hrabina, Hoza, Macíček, Pavlíček – Schaffartzik, Janetzký, Jursa, Lavrovič – Kuzmanović, Mrázek (69. Machálek).
 
 
Branky: 33. a 45. Machálek – 37. Svatonský (vlastní), 55. Falta.

Olomoucké béčko začalo pěkně od podlahy. Hned v úvodu se do velké příležitosti probil Hladík, opavský gólman Hampel však byl připraven. Pak zahrozili Opavští, kteří byli blízko první branky, kdy před důrazným Mrázkem musel odpálit balon do bezpečí hostující Ondřej Ševčík.

Na druhé straně se osmělil Schmidt, ale jeho ránu zastavil Hampel. Po půlhodině hry unikal sám na opavskou bránu Adam Ševčík, jenže výborný Hampel jej vychytal. Ve 33. minutě Slezané otevřeli skóre. Janetzký předal míč Metelkovi, který poslal dopředu Machálka, a ten přehodil gólmana Reichla.

Vedení Opavy však netrvalo dlouho, hned o čtyři minuty později totiž skluzem usměrnil míč do vlastní brány Svatonský. Baránkův výběr si vzal svůj náskok zpátky ještě do konce prvního poločasu. Zagol hlavičkou sklepl míč Metelkovi, jenž opět předal balon Machálkovi, a bylo to 2:1.

Po změně stran měla Olomouc více ze hry a deset minut po startu druhého poločasu vypálil Falta a povedenou trefou uzavřel skóre zápasu na 2:2.