oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Opavští v divoké přestřelce podlehli Karviné

24.01.2015, autor Redakce | Foto: Deník / František Géla
O P A V A - Opavští fotbalisté cestovali k dalšímu přípravnému utkání do Karviné a nezačali vůbec dobře, když po necelých deseti minutách prohrávali. Pak sice třemi zásahy vývoj zápasu otočili, ale ve druhém poločase měli více ze hry Karvinští. Ti dokázali třikrát skórovat a v zajímavém duelu hraném za nepříjemného sněžení zvítězili v poměru 4:3.
příp., sobota 24.1.2015, 11:00
Karviná Karviná
4:3
SFC Opava SFC Opava
I. poločas: Pindroch – Juřena, Janíček, Jovanović, Eismann – Vaněk, Daníček – Limanovský, Budínský, Puchel – Urgela. II. poločas: Pindroch – Hatok, Cverna, Jovanović, Knötig – Tarczal, Vaněk (72. Budínský) – Limanovský, Castanier, Puchel – Juřena.
 
I. poločas: Vašek – Schaffartzik, Mikula, Vojtěšek, Čelůstka – Svatonský, Habusta, Jursa, Lavrovič – Mrázek, Kuzmanović. II. poločas: Hampel – Mikula, Habusta, Macíček, Čelůstka – Svatonský, Metelka, Janetzký, Janošík – Machálek, Kuzmanović (72. Mrázek).
 
Branky: 58. a 78. Juřena, 9. Puchel, 86. Castanier – 17. a 44. Svatonský, 35. Lavrovič.

Domácí na Opavu vletěli a brzy se dostali do vedení. V 9. minutě Urgela šikovně vyslal dopředu Puchela, který se ocitl sám před Vaškem, a povedeným dloubákem otevřel skóre. Hned z následného útoku Opavských mohlo být vyrovnáno, ale nováček v kádru Slezského FC Habusta Pindrocha jen tak tak nepřehodil.

Karvinští lehce procházeli defenzivou Slezanů a po jednom z nebezpečných průniků Budínský poslal přízemní centr na Urgelu, jenže jeho střelu vychytal Vašek a dorážku slovenského útočníka vykopl z brankové čáry jeden z opavských obránců.

Hosté se do hry dostali po rohovém kopu, kdy se odražený míč dostal ke Svatonskému, který se do balonu nádherně opřel a jeho bombu z voleje Pindroch nezastavil – 1:1. Následně Urgela vypálil zhruba z dvaceti metrů a s jeho dělovkou měl Vašek velké problémy.

Pak ale Schaffartzik ve spolupráci se Svatonským vyšachovali obránce na pravé straně, druhý jmenovaný naservíroval míč před branku, kde Lavrovič skluzem procpal míč do sítě, a Opava vedla. V závěru první půle se ještě dokončil akci Kuzmanoviće Svatonský a svou druhou trefou zdvojnásobil náskok červeno-černých.

Po změně byli Karvinští aktivnější a v 58. minutě se dočkali kontaktní branky, o kterou se postaral Juřena, jenž propálil Hampela v opavské brance. Slezský FC si mohl vzít dvoubrankový náskok zpátky čtvrthodinku před koncem, jenže Janošíka nadvakrát vychytal Pindroch a Mrázkova rána škrtla o břevno.

Na druhé straně se však důrazně probil do zakončení Juřena a bylo srovnáno. Čtyři minuty před koncem pak opavským zadákům pláchl Castanier, prostřelil Hampela, a zařídil karvinskou výhru v poměru 4:3.