oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Opavští nestačili na Frýdek-Místek, rozhodla druhá půle

04.02.2015, autor Redakce
F R Ý D E K - M Í S T E K - Fotbalisté Slezského FC za sebou mají další přípravný zápas. Tentokrát se na umělé trávě ve Frýdku-Místku představili v utkání s tamními Valcíři a Opava nezačala špatně, když se po trefě Habusty dostala do vedení. Ve druhém poločase ale domácí opavské mužstvo přehráli a třemi brankami zvrátili duel ve svůj prospěch.
příp., středa 4.2.2015, 10:30
Frýdek-Místek Frýdek-Místek
3:1
SFC Opava SFC Opava
I. poločas: Mihalek – Ilko, Ďuriška, Žídek, Mehremič – Talián, Vašenda, Bello, Just – Matúš, Staško. II. poločas: Prepsl – Ilko, Coufal, Žídek (60. Javorek), Švrček – Talián, Bello (60. Wojnar), Ďuriška, Hykel – Šašinka, Jurišič.
 
I. poločas: Vašek – Pospěch, Mikula, Metelka, Čelůstka – Habusta – Svatonský, Janetzký, Schaffartzik – Machálek, Mrázek. II. poločas: Květon – Hrabina, Vojtěšek, Metelka, Čelůstka – Macíček, Habusta – Lavrovič, Janetzký (60. Kuzmanović), Janošík – Machálek.
 
Branky: 54. a 72. Šašinka, 89. Jurišič – 35. Habusta. Rozhodčí: Galásek – Duda, Závodný.

Lépe začali domácí a brzy mohli jít do vedení, když si po dlouhém autovém vhazování pěkně stáhl míč Matúš a obloučkem jej předal Staškovi. Ten se otočil kolem svého hlídače, jenže jeho ránu zneškodnil gólman Vašek. Hned vzápětí se poprvé ozval také Slezský FC, ale hlavička Machálka z dobré pozice šla nad bránu.

Pak si Pospěch vyměnil míč se Svatonským, poslal před bránu ostrý centr adresovaný Mrázkovi, ale před ním jeden z frýdeckých obránců poslal míč na roh. Pak měla Opava k dispozici standardku z nebezpečné vzdálenosti. Schaffartzik ranou z osmnácti metrů překonal zeď, ale míč padající k levé tyči chytil domácí brankář Mihalek.

Opavští se dočkali ve 35. minutě, kdy se míč po rohovém kopu Čelůstky několikrát odrazil až do Habustovi, který jej i s přispěním domácího Ilka dorazil do sítě, a Slezský FC vedl. Po změně stran ale o svůj náskok přišel, když bombu Švrčka z více než dvaceti metrů stačil Květon vyrazit jen k Šašinkovi a ten srovnal.

Následně se Šašinka po chytré průnikové přihrávce Taliána dostal do další slibné šance, Květon však jeho ránu vytáhl na roh. Pak ale přišla na řadu 72. minuta, Wojnar z rohu našel na přední tyči Šašinku, který se vyšrouboval do vzduchu a přesnou hlavičkou otočil skóre.

Hned nato po autu Čelůstky střídající Kuzmanović hlavičkoval z těžké pozice, přesto měl gólman Prepsl co dělat, aby vytěsnil míč s přispěním břevna do zámezí. V závěru trefil domácí Javorek ještě tyč, ale poslední slovo měl Jurišič, který se po další nahrávce Taliána ocitl sám před bránou, a neomylně završil střelecký účet dne na 3:1.