oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Metelku v sestavě nahrazuje Uvíra

08.11.2012, autor Redakce
V pátek po obědě vyráží výprava opavských fotbalistů do Ústí nad Labem, kde ji čeká domácí Arma. Slezané jsou v tabulce poslední a potřebují každý bod jako sůl.
15.kolo, sobota 10.11.2012, 10:15
Ústí n. L. Ústí n. L.
0:0
SFC Opava SFC Opava
Novák - Zeman, Valenta (61. Peterka), Džuban, Folwarczny - Hovorka, Hrošovský, Štrbák, Volek - Veverka, Holek (61. Gulajev
 
Květon - Schaffartzik, Kostelný, Uvíra, Swiech - Partyš, Zapletal, Wirth, Němec (72. Šrom) - Jurečka (76. Sedláček) - Mrázek (88. Radzinevičius)
 
Rozhodčí: Orel - Pilný, Arnošt. ŽK: Džuban - Zapletal, Wirth.
Diváci: 863

Slezané, kteří šli do zápasu v řádně pozměněné sestavě a také s jiným rozestavením, mohli už v 6. minutě inkasovat. Důrazný Holek se dostal až před Květona, ale náš brankář ho vychytal. Brankář Slezského FC si poté poradil i s hlavičkou Veverky.

Pak přišel okamžik, kdy vystrčila růžky Opava. Wirth přihrál Němcovi, který měl prostor, míč si kousek posunul a vystřelil, jenomže branku netrefil. „Radek měl situaci vyřešit jinak, mohl jít dál, zakončení ale uspěchal,“ okomentoval opavskou příležitost asistent Davida Vavrušky Jaroslav Kolínek.

Severočeši byli aktivnější, ale s další příležitostí přišli až v samotném závěru první pětačtyřicetiminutovky, kdy se snažil Květona překonat hlavou Volek, ale stejně jako předtím Veverka skórem nepohnul. V samotném závěru hlavičkoval na druhé straně Němec, ovšem ani z tohoto mráčku nezapršelo a do kabin oba týmy odcházely za nerozhodného stavu.

Ve druhém poločase bylo Ústí lepším týmem, Opava už jen převážně bránila. V 74. minutě střílel Džuban, Zapletal zastavil balon rukou a kopala se penalta. Při Opavě stálo štěstí, Volek stejně jako před týdnem Vrtělka trefil tyč.

„Od tohoto okamžiku jsme se už jen bránili. Měli jsme strach o výsledek, ale naštěstí soupeř neskóroval,“ vydechl si Kolínek. „V naši situaci je každý bod zlatý, určitě ho bereme. Věřím, že se od něj odrazíme a za týden doma porazíme Žižkov,“ podotkl Vavruškův asistent a dodal: „První půle z naší strany až tak špatná nebyla, škoda jen, že jsme v té druhé byli tak pasivní.“