oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Remíza ve Skalici

11.02.2015, autor Redakce
S K A L I C A – Ambiciózní celek druhé slovenské ligy byl dalším soupeřem našich fotbalistů. Zápas nakonec skončil remízou 1:1, když za Opavu vyrovnával necelou půlhodinu před koncem srbský útočník Nemanja Kuzmanovič.
příp., středa 11.2.2015, 11:00
Skalica Skalica
1:1
SFC Opava SFC Opava
 
I. poločas: Vašek – Pospěch, Mikula, Metelka, Hrabina – Svatonský, Habusta, Jursa, Schaffartzik – Kuzmanovič, Mrázek. II. poločas: Květon – Čelůstka, Mikula, Metelka (72. Vojtěšek), Pospěch - Schaffartzik (74. Janošík), Habusta, Janetzký, Jursa – Jurečka – Kuzmanovič. Trenér Jan Baránek.
 
Branka Opavy: 74. Kuzmanovič.

V opavské sestavě se objevil už i navrátilec z kolínského hostování Václav Jurečka, který dostal šanci ve druhé půli. První poločas příliš šancí nepřinesl. Nejblíže k otevření skóre měli Slezané. Po akci Pospěcha trefil Kuzmanovič břevno.

„Vycházeli jsme ze zabezpečené obrany. Domácí tým jsme do vážnější šance nepustli a to i přesto, že nás na chvíli přitlačili,“ řekl trenér Jan Baránek.

Góly začaly padat po přestávce. „V jednom případě jsme nepokryli rohový kop soupeře a ten za to potrestal,“ povzdechl trenér. Opava si poté vytvořila převahu. Velkou šanci měl Jurečka, sám na gólmana šel Schaffartzik.

Vyrovnání přišlo v 74. minutě, kdy se trefil Kuzmanovič. „Odehráli jsme dobré utkání, co se týče defenzivy. Soupeř měl svou kvalitu, do žádných velkých šancí jsme ho nepouštěli. Musíme ale vylepšit naši ofenzivu,“ podotkl trenér.