oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Opava se dočkala první výhry v přípravě, porazila Rybnik

14.02.2015, autor Redakce | Foto: Deník / František Géla
O P A V A – Opavští fotbalisté se konečně dočkali vítězství v přípravě. Na umělé trávě v Kylešovicích porazili vedoucí celek třetí nejvyšší polské soutěže Rybnik 3:1. Dobrý výkon podal ve druhém poločase útočník Tomáš Mrázek, který ho okořenil krásným gólem.
příp., sobota 14.2.2015, 13:00
SFC Opava SFC Opava
3:1
Rybnik Rybnik
I. poločas: Květon – Hrabina, Mikula, Metelka, Čelůstka – Svatonský, Habusta, Janetzký, Schaffartzik – Jurečka, Kuzmanović. II. poločas: Godula – Pospěch, Mikula (70. Vojtěšek), Metelka, Hrabina (65. Čelůstka) – Svatonský (75. Lavrovič), Horka, Janetzký, Schaffartzik – Jurečka, Mrázek.
 
 
Branky: 16. Schaffartzik, 71. Mrázek, 77. Horka – 39. Musiolik.

První šanci utkání měli hosté ale Siwekovu ránu zlikvidoval pohotovým zákrokem brankář Květon. Na druhé straně se zastřeloval Metelka. V 15. minutě už Slezané vedli, to když se hlavou prosadil Schaffartzik. Jenomže poté byli vidět i hosté. Musiolik pálil těsně vedle, ovšem chvíli na to tentýž hráč srovnával na 1:1.

Druhý poločas se hrál hlavně v režii našeho týmu, i když v jednom případě se parádním zákrokem blýskl na druhé straně brankář Godula. V 71. minutě přišla chvíle dobře hrajícího Mrázka, který se ze strany prodral okolo obránce a nekompromisní ranou poslal Opavu do vedení.

„Mrázek naší hru rozhýbal, byl hodně vidět,“ chválil útočníka trenér Jan Baránek. Domácí byli při chuti. Ránu Pospěcha zastavila tyč. O pár chvilek později se po dalším pokusu Pospěcha trefil do sítě Horka – 3:1. „Máme sice první vítězství v přípravě, ale s naším výkonem spokojený až tak nejsem. Jsme schopni zahrát daleko lépe. Do konce přípravného období máme ještě na čem pracovat,“ podotkl Jan Baránek.