oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Zápas s Prostějovem góly nepřinesl

21.02.2015, autor Redakce | Foto: Deník / František Géla
O P A V A - V předposledním zápase přípravy narazili opavští fotbalisté na přední celek MSFL - Prostějov. Ani jeden z týmu branku nevstřelil a utkání skončilo bezbrankovou remízou.
příp., sobota 21.2.2015, 10:00
SFC Opava SFC Opava
0:0
Prostějov Prostějov
Vašek (46. Květon) – Pospěch, Metelka, Mikula (70. Vojtěšek), Matěj Hrabina (46. Čelůstka) – Habusta (70. Janetzký) – Svatonský (46. Jurečka), Janetzký (46. Horka), Schaffartzik – Mrázek, Kuzmanovič (70. Lavrovič). Trenér Jan Baránek.
 
Bureš (46. Kofroň) – Hirsch, Sus, Zatloukal, Krejčíř (61. Rus) – Šteigl (46. Pančochář), Zelenka (59. Fládr), Langer, Sečkář (57. Koudelka) – M. Machálek (78. Kroupa), Kroupa (75. Kopečný). Trenér František Jura.
 

V prvním poločase byli nebezpečnější Hanáci, kteří si v jeho závěru vytvořili dvě slibné šance. V obou případech zachránilo brankáře Petra Vaška břevno. Nejdříve ho trefil po přihrávce Zatloukala Sus. O pár minut později zahráli domácí špatně malou domů, kterou vystihl Šteigl, i on ale trefil horní tyčku.

„Soupeř hrál na brejky, čekal na naše chyby, které bohužel přišly, jednalo se o dvě individuální,“ zlobil se trenér SFC Jan Baránek. „Hlavně naše hra směrem dopředu nebyla dobrá. Měli jsme spoustu zbytečných ztrát,“ řekl ještě k prvnímu poločasu trenér.

Po změně stran měla šance i Opava. Po Kuzmanovičově pokusu míč škrtnul břevno. Branková konstrukce zastavila i ránu Horky v 73. minutě.

„Byl to vyhecovaný zápas, kterému nechybělo nasazení z obou stran,“ poznamenal Jan Baránek. „Ve druhém poločase jsme soupeře už do žádné šance nepustili. Bohužel v ofenzivě jsme byli plonkoví. Chybí nám kreativní hráč typu Ševčíka. I když mladý Janetzký měl ve hře výborné momenty,“ doplnil opavský trenér.