oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Devatenáctka má formu, Plzeň byla bez šance

28.02.2015, autor Redakce | Foto: Deník / František Géla
O P A V A – To je jízda. Stačily tři jarní zápasy a fotbalisté naší devatenáctky výrazně oživili naděje na záchranu Dorostenecké ligy. V sobotu si Slezané poradili s Plzní. Nejenže dali Západočechům tři branky, přítomné diváky uspokojili i předvedenou hrou.
41.kolo, sobota 28.2.2015, 11:00, UT Kylešovice
SFC Opava SFC Opava
3:0
Plzeň Plzeň
Lasák – Vitoul, Farský, Češek, M. Helebrand – Košárek (46. Večerek), Rolný, Janetzký – Berger, Adamovský (90. Keller) – A. Helebrand (86. Rychlý). Trenér Alois Skácel
 
Juraš – Novák (66. Skála), Brožík, Petr, Krušina – Provod (46. Teršl), Polom, Průcha, Dolejší (65. Svoboda), Hašek – Kroutil (65. Havel). Trenér Jiří Žilák
 
Branky: 35. Farský, 47. M. Helebrand, 59. Večerek. Rozhodčí: Machálek – Jantoš, Vidlička. ŽK: Rolný – Hašek.

Diváci se od prvních minut rozhodně nenudili. Opava nejdříve dvakrát během několika vteřin trefila brankovou konstrukci hostující branky. O pár minut později zvonil na druhé straně Dominik Hašek. O zajímavé momenty nebyla nouze ani v dalších minutách.

Adamovský dostal milimetrovou přihrávku mezi hostující zadáky, ovšem brankáře Juraše se mu přehodit nepodařilo, trefil jeho nohy. Své kvality musel prokázat i brankář Opavy Lasák, jenž zneškodnil nebezpečnou ránu Poloma. Deset minut před poločasem kopali Slezané rohový kop. Na přetažený míč si naběhl Jan Farský a téměř z nulového úhlu otevřel skóre. „Trenér to tak po nás chce, šlo o nacvičený signál,“ okomentoval svůj gól Jan Farský. Poslední slovo v úvodním dějství měl Češek, jenž vykopával míč letící do branky.

Začátek druhého poločasu měla Opava luxusní. Po dvou minutách kopali domácí rohový kop a Matěj Helebrand zvyšoval hlavou na 2:0. Plzeň odpověděla střelou Poloma, tu ale skvělý Lasák chytil. Po hodině hry podnikla Opava rychlý brejk a Večerek dával na 3:0.

Viktoria si poté vytvořila převahu, ale krom nastřelené tyče vážněji domácí bránu neohrozila. „Odehráli jsme výborné utkání. Vyšly nám standardní situace. Celý tým musím pochválit,“ řekl trenér Opavy Alois Skácel.