oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Poslední zápas přípravy dopadl dobře, Opava porazila Zvolen

28.02.2015, autor Redakce | Foto: Deník / František Géla
O P A V A – Opavští fotbalisté poslední zápas přípravy vyhráli. Na dobře připraveném trávníku hlavního hřiště porazili druhý tým druhé nejvyšší slovenské soutěže Zvolen. Hosté nebyli vůbec lehkým soupeřem, měli šance, ovšem Slezský FC zase v brance skvěle chytajícího brankáře Petra Vaška.
příp., sobota 28.2.2015, 17:00
SFC Opava SFC Opava
2:1
Zvolen Zvolen
Vašek – Pospěch, Mikula, Metelka (74. Macíček), Hrabina (46. Čelůstka) – Svatonský (46. Mrázek), Habusta, Horka (77. Vojtěšek), Schaffartzik – Jurečka (79. Lavrovič), Kuzmanović (74. Grussmann) Trenér Jan Baránek.
 
 
Branky: 58. Habusta, 73. Jurečka – 90. Kožička. Rozhodčí: Dresler – Uličný, Malý.
+13+13+13

První akce, která by stála za zmínku, přišla po hlavičce Schaffartzika, jeho pokus ale gólman Jenčo zlikvidoval. Zvolen odpověděl Válčovanem, ale na brankáře Petra Vaška si nepřišel. Běžela 25. minuta, po kontaktu se soupeřem upadl ve vápně Kuzmanović, ale penalta se nekopala.

O pět minut později zaváhal Mikula, přišel o míč a ve stoprocentní šanci se zjevil Špilár, jeho hlavičku ale fantastickým zákrokem zlikvidoval Vašek. „Děláme individuální chyby, a to je špatně, na štěstí nás brankář Vašek podržel,“ řekl trenér Jan Baránek.

Po třinácti minutách druhého poločasu se nádherně trefil Habusta a domácí vedli. Následně si vypracovali domácí velkou šanci, na jejíž konci byl Mrázek, bohužel nedal. Jurečka už byl po přesném pasu kapitána Pospěcha úspěšnější a domácí vedli 2:0. Zvolen se v závěru dostal do tlaku.

Skvěle chytající Vašek vychytal Lienera, bohužel v poslední minutě byl krátký na dorážku Kožičky. „Rozhodně bych toto utkání nebral jako generálku na Ústí. Výsledek je dobrý, ale mě zajímá hra, ta v prvním poločase ještě tak dobrá nebyla, stále nejsme schopni vepředu podržet míč,“ shrnul Jan Baránek, který chválil brankáře Vaška.