oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Devatenáctka na vlně jarní euforie

06.03.2015, autor Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka
O P A V A – Začátek z kategorie snů prožívají fotbalisté naši devatenáctky. V pátek po obědě Opaváci porazili hradecké Votroky a svým soupeřům, se kterými bojují o záchranu, opět poslali další jasný vzkaz.
35.kolo, pátek 6.3.2015, 13:00
SFC Opava SFC Opava
3:1
Hradec Králové Hradec Králové
Lasák – Vitoul, Farský, Češek, M. Helebrand – Rychlý, Rolný, Berger - Večerek (73. Košárek), A. Helebrand (89. Kolísek), Adamovský. Trenér Alois Skácel.
 
 
Branky:16. a 37. Rychlý, 23. M. Helebrand.

Opava o svém vítězství rozhodli v prvním poločase, kdy vstřelili tři branky. Skóre otevřel Rychlý, na 2:0 zvyšoval po krásné kolmici od Rolného Matěj Helebrand, který běžel sám na gólmana. Poločas snů zakončil svým druhým gólem v utkání Rychlý.

„První poločas nám vyšel podle představ. Chtěli jsme hrát aktivně. Dostávali jsme se do šancí a soupeře k ničemu nepouštěli,“ pochvaloval si trenér opavského týmu Alois Skácel.

Ve druhé půli sice podařilo Hradeckým snížit. „Věděli jsme, že soupeř nás bude chtít dostat pod tlakem. Chtěli jsme vzadu udržet nulu, to se nám sice nepovedlo, ale jinak jsme druhý poločas zvládli,“ poznamenal Skácel.

„Soupeř hru otevřel. Měli jsme šance, ale vedení se nám navýšit nepodařilo. I tak ale panuje spokojenost. Kluci hráli disciplinovaně, plnili taktické pokyny,“ pokračoval trenér SFC. „Vstup do soutěže se nám povedl. Musíme se ale stále držet nohama na zemi a hlídat si týmy za námi,“ uzavřel Skácel.