oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Opava hostí derby, dorazí Třinec

13.03.2015, autor Redakce
O P A V A - První domácí zápas jara je tady. Do Městských sadů míří Třinec. Pro opavský klub osudový soupeř letošní sezony. Slezané právě na týmu zpod Javorového ztroskotali v Českém poháru. Na třineckém hřišti navíc skončila jejich podzimní neporazitelnost. Opava má tak výběru trenéra Marka Kalivody co vracet. Derby startuje v Městských sadech v sobotu 14. března od 18 hodin.
18.kolo, sobota 14.3.2015, 18:00
SFC Opava SFC Opava
3:1
Fotbal Třinec Fotbal Třinec
Vašek – Pospěch, Horka, Mikula, Hrabina – Habusta – Jurečka (83. Svatonský), Janetzký (58. Mrázek), Jursa (90. T. Čelůstka), Schaffartzik – Kuzmanovič. Trenér Jan Baránek
 
Paleček – Velner, Vomáčka, Hloch, Kubáň – Tomeček, M. Čelůstka (79. Smetana), Motyčka, Janoščín (71. Gajdošík) – Malcharek (67. Joukl), Dedič. Trenér Marek Kalivoda
 
Branky: 58. Jursa, 66. Kuzmanovič, 78. Schaffartzik – 41. Tomeček.
Rozhodčí: Váňa – Kordula, Hájek.
ŽK: Habusta, Jursa, Horka – Vomáčka, Velner, Motyčka.

Diváci: 1434
+12+12+12

Opavští vstoupili do utkání aktivně a už po necelých pěti minutách mohli jít do vedení. Míč po Jursově dělovce z přímého kopu ale brankář Paleček vytěsnil mimo tyče. Krátce nato zahrozili hosté. Velner poslal z pravé strany ostrý centr do vápna, na který si naskočil Motyčka a hlavou zakončil vedle.

V dalších minutách se bojovalo hlavně ve středu pole. Herní projev obou mužstev kazila řada nepřesností. Ve 27. minutě si v rozehrávce počínal lehkovážně Horka, toho ve vápně obral o míč Malcharek a rázem stál sám před Vaškem, jenže opavskou bránu trestuhodně minul.

Po půlhodině hry mohl skóre otevřít Schaffartzik, který se ocitl osamocený před Palečkem, ale třinecký brankář jej vychytal. V závěru prvního poločasu přišel pro opavské publikum šok. Hosté podnikli rychlý brejk, Malcharek odcentroval zprava a Tomeček hlavičkou do protipohybu Vaška poslal Třinec do vedení.

Na startu druhé půle domácím znovu zatrnulo, kdy balon po centru Kubáně vyrazil Vašek do jednoho ze svých spoluhráčů, od něj se míč vrátil zpátky do ohně a jen těsně minul pravou tyč opavské svatyně.

Hned vzápětí ale z více než dvaceti metrů napřáhl Jursa a s pomocí teče jednoho z Třineckých míč zapadl přesně k tyči – 1:1. Po hodině hry Slezský FC dokonal obrat. Mrázek zatáhl balon po levé straně před vápno, předal jej Jursovi, jenž přenesl hru na Pospěcha. Ten šikovně sklepl míč na Kuzmanoviče, který propálil Palečka, a Opava poprvé v zápase vedla.

Netrvalo dlouho a aktivní domácí přidali třetí zásah. Po centru z pravé strany míč po hlavičce jednoho z třineckých hráčů propadl až k Schaffartzikovi, jenž technickou střelou k pravé tyči upravil na 3:1. V závěru mohli hosté výsledné skóre snížit, ale Dedičově bombě z pravé strany pár decimetrů scházelo. Slezský FC tak svého třineckého konkurenta přehrál rozdílem dvou branek a v tabulce se posunul na osmé místo.