oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Nebezpečný Žižkov je třeba porazit

16.11.2012, autor Redakce
Náš sobotní soupeř Viktoria Žižkov vstoupil do nového soutěžního ročníku výborně. Družina kouče Romana Nádvorníka sbírala jedno vítězství za druhým a také chvíli druhé lize kralovala. Žižkovský rozlet tvrdě pocítila i Opava, pod televizním vysílačem chytla pětku.
16.kolo, sobota 17.11.2012, 18:00
SFC Opava SFC Opava
1:2
Žižkov Žižkov
Květon – Uvíra, Metelka, Kostelný, Hrabina (79. Lokša) – Wirth, Zapletal (80. L. Sedláček) – Partyš, Jurečka, Němec (74. Schaffartzik) – Mrázek. Trenér David Vavruška.
 
Boháč – Šťastný, Bodeček, Kiidron, Čermák – Kotyza (90+12 Hejný), Sloboda, Mareš, Bartošák – Kalod, Surynek (79. M. Sedláček). Trenér Roman Nádvorník.
 
Branky: 72. Jurečka - 58. Šťastný (pen.), 69. Kotyza. Rozhodčí: Nenadál – Hock, Vlasjuk. ŽK: Zapletal, Květon, Schaffartzik – Mareš, Kalod, Bartošák. ČK: 57. Wirth – 90+3 Kalod.
Diváci: 1727
+12+12+12

Opava byla v prvním poločase aktivnějším týmem. Měla několik nebezpečných centrů do vápna soupeře a také jeden slibný průnik. Před branku se probíjel Jurečka a když už to vypadalo, že vystřelí, fauloval ho Mareš. Následovala standardka, se kterou Partyš nenaložil zrovna nejlépe a balon nasměroval do náruče gólmana Boháče. Do šance se dostal i Žižkov, jenomže Surynek střílel vedle.

Ve druhém dějství, přesně v jeho 57. minutě přišel jeden z klíčových momentů zápasu. Brankář Květon neudržel balon. Wirth šel do souboje s Kalodem, odstavil ho od míče, sudí Nenadál odpískal penaltu a aby toho nebylo málo, našeho kapitána vyloučil. Vzápětí přidali Pražané další branku, a to když zakončoval zcela nekrytý Kotyza. Opava ale zbraně nesložila. Gól naděje dal mladý Jurečka, bohužel to ale bylo vše.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Kolínek (asistent trenéra SFC Opava): Diváci viděli bojovné utkání. Rozhodnutí přišlo v 57. minutě, kdy jsme dostali gól ze sporné penalty. Chtěli jsme s výsledkem ještě něco udělat, dali jsme kontaktní gól, kluci bojovali, ale čistou gólovku jsme si nevytvořili. Chtěli jsme alespoň bod, i když ten by v naši situaci nic neřešil.