oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Devatenáctka zvládla derby, měla štěstí

28.03.2015, autor Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka
O P A V A - Derby s Hlučínem nakonec rozhodl Adam Helebrand. Hostující tým hlavně ve druhém poločase podal dobrý výkon, místy měl i navrch. Opavská devatenáctka se díky vítězství vzdálila od sestupových příček na patnáct bodů. Nyní se bude rvát o to, aby se vyhnula baráži.
25.kolo, sobota 28.3.2015, 10:30
SFC Opava SFC Opava
2:1
Hlučín Hlučín
Lasák - Vitoul, Farský, Češek, M. Helebrand - Košárek (55. Kirschner), Rolný, Rychlý, Berger - A. Helebrand (90. Tesařík), Adamovský (84. Večerek). Trenér Alois Skácel
 
 
Branky: 52. Adamovský, 85. A. Helebrand - 73. Fuciman.
Rozhodčí: Julínek - Denev, Těšina.
ŽK: Rolný - De Merci.

"Čekali jsme těžké utkání. To se taky potvrdilo, podařilo se nám ho zvládnout, za to jsem rád," vydechl si kouč Alois Skácel. Vstup do zápasu měli domácí dobrý. Hlavně Košárek byl docela vidět, v jednom případě trefil i tyč, v další šanci poslal rodák z Mladecka balon vedle branky.

Hosté se ale dokázali zvednout, přidali na bojovnosti a šli za vyrovnáním. To přišlo v 73. minutě, kdy Hlučínští podnikli rychlý brejk a Fuciman zaslouženě srovnal na 1:1.

Když už to vypadalo, že střetnutí směřuje k remíze, dostal se k míči Adam Helebrand a střelou zpoza šestnáctky zajistil Opavě tři body.

"Dnes to byl boj, chyběla nám lehkost. Doposud jsme se dívali na soupeře, kteří jsou v tabulce za námi, po dnešku už budeme sledovat situaci nad námi," zakončil Alois Skácel.