oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Opavská šestnáctka přetlačila Jihlavu

01.04.2015, autor Redakce
O P A V A - Na úvod jarní části se šestnáctka Slezského FC představila v Karviné a před nedávnem se na vlastním hřišti střetla také s celkem jihlavské Vysočiny. I když v prvním poločase naši mladíci jasně dominovali, ten druhý byl z jejich strany o něco horší.
0.kolo, neděle 29.3.2015, 14:00
SFC Opava SFC Opava
2:1
Jihlava Jihlava
Javorek – Štefka, Dybal, Hartmann, Podraza – Rys (41. Hluchý), Šimíček (78. Šikula) – Šefčík, Teichman, Stošek – Rolný (41. Kowalski).
 
 
Branky Opavy: Hartmann, Stošek.

Góly Hartmanna se Stoškem Slezanům stačily k tomu, aby po první pětačtyřicetiminutovce vedli o dvě branky. Oproti Karviné se Opavané prezentovali daleko lepším pohybem, důrazem v osobních soubojích a také aktivní hrou, díky které si vytvořili podstatně více gólových příležitostí.

Po změně stran to bylo horší. Jihlavští začali mít navrch, vsítili snižující branku a dostali se na kontakt. Domácí jako by začali mít strach o výsledek a do jejich výkonu se vkradla nervozita, míč nedokázali udržet pod kontrolou a soupeř je dostal pod tlak. Přesto přese všechno se však naše šestnáctka objevila ve čtyřech slibných příležitostech.

Nejblíže gólu byl Teichman, který nastřelil tyč. I přes problémy ze druhé půle Opava nakonec vítězství udržela. „Měli jsme enormní vůli v tomto utkání uspět, za což kluky chválím. Náš výkon nebyl ideální, ale určitě o mnoho lepší než proti Karviné. Výsledku si ceníme, protože proti nám stál silný soupeř,“ zhodnotil zápas trenér opavské šestnáctky Radomír Hlaváč.