oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Opavská sedmnáctka si z Olomouce odvezla vítězství

08.04.2015, autor Redakce
O P A V A - Na velmi cenný skalp dosáhl náš výběr do sedmnácti let, který před nedávnem zkřížil kordy s olomouckou Sigmou. Na jejím hřišti totiž zvítězil rozdílem tří branek.
0.kolo, neděle 5.4.2015, 10:15
Olomouc Olomouc
0:3
SFC Opava SFC Opava
 
Kubný – Hájek, Šafrán, Kolísek, Černín – Vrána (65. Fojtík) - Kuzník, Mička, Šefčík (72. Vavrečka) – Barteska (65. Tomáško) – Klembara (60. Hluchý).
 
Branky: Mička 2, Barteska.

V první velké šanci selhal opavský Vrána. Hanáci se sice snažili o kombinaci, ale naši mladíci výborně vykrývali prostory a jakmile se jim podařilo získat balon, okamžitě přecházeli do soupeřovy otevřené obrany. Během pětadvacáté minuty se jedna taková akce ujala.

Šafrán vyvezl míč, ideálně načasoval kolmou přihrávku na Bartesku, jenž přetaženým centrem na zadní tyči našel Mičku a ten se nemýlil. Přítěží mu nebyl ani velmi ostrý úhel, v němž se při zakončení nacházel. Důležitý moment se dostavil o chvíli později.

Po Šefčíkově ruce rozhodčí nařídil penaltu, kterou zneškodnil skvěle chytající Kubný. Po půlhodině hry Slezané dokázali udeřit podruhé, když Barteska krásně přeloboval gólmana Sigmy. Poslední gól se urodil až čtvrthodiny před koncem, kdy se v domácím vápně zachoval chladnokrevně Mička a přidal svou druhou branku v zápase.

„Myslím si, že jsme si vítězství zasloužili. Přežili jsme několik šancí soupeře a hlavně Kubný chytil penaltu, která by určitě na vývoj utkání měla vliv. Kluci podali velice slušný výkon bez větších individuálních chyb a přidali jsme větší bojovnost, což toto utkání rozhodlo,“ komentoval trenér opavské sedmnáctky Lukáš Černín.