oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Čtrnáctka porazila Jihlavu

17.04.2015, autor Redakce
O P A V A - Skvělý úvod prvního poločasu má za sebou výběr U-14 Slezského FC, který před nedávnem změřil síly s Vysočinou Jihlava. Mladí Opavané nakonec zvítězili 2:1, když je už v první minutě nejrychlejším gólem soutěže nasměroval za vítězstvím Matějíček.
20.kolo, úterý 14.4.2015, 14:45
SFC Opava SFC Opava
2:1
Jihlava Jihlava
Šidlák – Štencel, Vrána, Hartmann, Celta – Katschmarz – Matějíček (60. Tománek), Gorčica, Ščudla (58. Dušek) – Šafarčík (36. Krajíček), Janjuš.
 
 
Branky Opavy: 1. Matějíček, 19. Janjuš.

A aby toho nebylo málo, tak už o osmnáct minut později přidal další přesnou trefu Janjuš. „Zejména první dvacetiminutovka měla parametry, na kterých chceme stavět, a druhý gól byl odměnou za vynaložené úsilí,“ komentoval kouč opavské čtrnáctky Radovan Morong.

Záhy se však ukázalo, že ve vysokém tempu nelze hrát celý zápas. Vysočina začala využívat našich hluchých pasáží a ještě do přestávky vsítila kontaktní branku: „Druhá půle byla až do konce zajímavá. Hrál se otevřený fotbal se šancemi na obou stranách. Měli jsme i štěstí, když soupeř nastřelil brankovou konstrukci. I přesto jsme zápas zvládli a vyhráli zaslouženě."