oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Dvanáctka prohrála s Baníkem

22.04.2015, autor Redakce
O P A V A - Třebaže se naši mladíci z výběru U-12 v duelu s ostravským Baníkem neprezentovali ve vůbec špatném světle, nakonec se museli smířit s prohrou. Svěřenci trenéra Martina Kotaly svému soupeři podlehli 4:5.
22.kolo, sobota 18.4.2015, 11:30
SFC Opava SFC Opava
4:5
Ostrava Ostrava
I. skupina: Martin Frey, Denis Kramář, Jan Jelen, Dalibor Večerka, Tonda Žižka, Jan Rozsypal, Patrik Péter, Denis Hais, David Kosmál, Dominik Plodzieň. II.skupina: Ondra Sprinz, Lukáš Manderla, Martin Škrobánek, Tomáš Rataj, Philipp Skront, Šimon Henčl, Lukáš Kollek, Radim Kovář, Šimon Makovický.
 
 
Branky Opavy: Jan Jelen 3, Martin Frey.

A to i přesto, že převážná část zápasu se odehrávala na půlce Baníku. Slezský FC převyšoval svého protivníka v řadě ohledů. Ať už hovoříme o lepším nasazení, pohybu, kombinaci, důrazu anebo většímu množství šancí. Ani všechny zmíněné faktory ovšem na vítězství nestačily.

Neproměněné příležitosti a potrestání opavských individuálních chyb bylo odpovědí na otázku, proč mladí Opavané nestrhli výhru na svou stranu. „Výsledek neodpovídá jeho průběhu, protože kdybychom jenom část šancí proměnili, zápas by skončil jasně v náš prospěch. Je však na nás, abychom si s tím příště lépe poradili a byli efektivnější v koncovce,“ poznamenal kouč U-12 Martin Kotala.