oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Devatenáctka má bod, ale nedala penaltu

08.05.2015, autor Redakce | FOTO: Deník / František Géla
O P A V A – Starší dorostenci za sebou mají zápas s Libercem. V prvním poločase byli lepším týmem domácím, Adamovským dali rychlý gól, mohli přidat i druhým, avšak Berger nedal penaltu. Po přestávce se Severočeši zvedli a zaslouženě vyrovnali.
31.kolo, pátek 8.5.2015, 13:00
SFC Opava SFC Opava
1:1
Liberec Liberec
Lasák – Vitoul, Farský, Češek, M. Helebrand – Kirschner (64. Večerek), Vicherek, Berger (70. Kuzník), Adamovský – A. Helebrand, Rolný (67. Rychlý). Trenér: Alois Skácel.
 
 
Branka Opavy: 3. Adamovský.

Začátek utkání Opavě vyšel. Už po třech minutách hry dorazil míč do sítě Adamovský. „Dohrál do konce těžký míč, který dopressoval do branky,“ řekl opavský trenér Alois Skácel. Jeho tým měl poté převahu.

„Byli jsme lepším týmem, měli jsme šance,“ pokračoval zkušený kouč. Ve 20. minutě se dostal do vápna Rolný, udělal kličku gólmanovi, byl faulován a kopala se penalta, bohužel tu Berger neproměnil. „Je to škoda, vést 2:0, zápas by se vyvíjel možná jiným směrem,“ podotkl Alois Skácel.

Po přestávce Severočeši přidali. „Liberec přestal hrát složitě, zjednodušil hru a začal mít převahu,“ poznamenal trenér devetenáctky SFC. Po hodině hry jeden ze soupeřových hráčů obešel dva protihráče, míč se dostal do vápna a bylo vyrovnáno.

„Hosté nakonec mohli výsledek otočit, v jednom případě Farský vykopával míč z brankové čáry,“ pokračoval Alois Skácel. „Remíza je spravedlivá. Ve druhém poločase jsme už neměli tolik kvalitní finální fázi,“ uzavřel kouč.