oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Čtrnáctka si poradila se Zbrojovkou

22.05.2015, autor Redakce
O P A V A - Nejtěsnějším možným rozdílem nakonec opavská čtrnáctka porazila své brněnské vrstevníky ze Zbrojovky. Ve velmi kvalitním utkání zajistil Slezskému FC vítězství Tománek, který se trefil během čtyřiatřicáté minuty.
21.kolo, středa 20.5.2015, 14:30
SFC Opava SFC Opava
1:0
Zbrojovka Brno Zbrojovka Brno
Ondráček - Štencel, Katschmarz, Hartmann, Celta - Dušek - Matějíček (25. Tománek), Gorčica, Ščudla - Šafarčík (50. Buga), Janjuš.
 
 
Branka: 34. Tománek.

Především během úvodní čtvrthodiny hry přitom nechybělo mnoho k tomu, aby Opava hned dvakrát inkasovala. Slezané však naštěstí tomuto náporu odolali a s postupem času se jejich hra zlepšila.

„Naši hráči postupně získávali větší jistotu s míčem při dobré organizaci hry. Vyvážená byla obranná i útočná fáze. Branku jsme vstřelili po krásné individuální akci v závěru prvního poločasu. Úroveň hry se nezměnila ani ve druhé půli,“ hodnotil kouč opavské čtrnáctky Radovan Morong a ještě připojil několik postřehů:

„Herní situace pro vytváření brankových příležitostí byly k vidění na obou stranách a individuální výkony mnoha hráčů, jak domácích, tak hostujících, měly slušné parametry. S výkonem a předvedenou hrou můžeme být spokojeni.“