oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Béčko prohrálo s Břeclaví

27.05.2015, autor Redakce
C H L E B I Č O V – Naše béčko ve středu předehrávalo zápas s Břeclaví. Trenér Lubomír Hrabina poslal do hry omlazenou sestavu, ve které se představili i kluci ze sedmnáctky. Opava prohrála 1:3, ale její výkon nebyl špatný.
28.kolo, středa 27.5.2015, 17:00
SFC Opava B SFC Opava B
1:3
Břeclav Břeclav
Godula – Kolísek, Hoza, Tesařík, Macíček – Vrána, Vojtěšek (46. Mako), Galvas, Mezera – Uvíra, Pezzotti. Trenéři: Lubomír Hrabina a Jan Hruška starší.
 
 
Branky: 62. Macíček - 3. z pen. a 17. Simandl, 76. Pospiš.
Rozhodčí: Mikeska – Klíma, Mrázek.
ŽK: Godula, Galvas, Mezera – Košut, Zezula.
Diváci: 80

Opava nezachytila úvod zápasu, hned po třech minutách přišel centr do domácí šestnáctky a Simandl hlavou otevřel skóre. O jedenáct minut později se k odraženému míči dostal Paděra, opavského gólmana naštěstí podržela tyč.

Bohužel o pár chvilek později Slezané inkasovali, do vápna vlétl Pospiš, po kontaktu s Godulou ochotně spadl a sudí Mikeska nařídil penaltu, kterou Simandl proměnil. Šest minut před koncem mohli domácí snížit, míč po střele Galvase ale jen těsně minul branku.

Hned po přestávce byl blízko gólu Mako, který ale hlavou netrefil branku. Po hodině hry se domácí dočkali, kdy se po dlouhém autu prosadil ve skrumáži Macíček. Ještě předtím střílel nebezpečně z trestného kopu Galvas. Bohužel v 76. minutě naděje Opavských vyhasly, když se mezi střelce zapsal po brejku Pospiš.

„Nastoupili jsme v omlazené sestavě, šanci dostali kluci ze sedmnáctky a rozhodně nezklamali. První poločas byl rozháraný, ve druhém jsme se zlepšili a místy měli i více ze hry,“ řekl trenér Lubomír Hrabina.