oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Šestnáctka v derby přestřílela Karvinou

28.05.2015, autor Redakce
O P A V A - Celkově osm branek padlo v duelu výběrů U-16 mezi Slezským FC a Karvinou. I když domácí fotbalisté nepředvedli zrovna nejlepší vstup do zápasu a už ve druhé minutě inkasovali, nakonec se jim podařilo skóre otočit a utkání dovést do vítězného konce v poměru 5:3.
0.kolo, neděle 24.5.2015, 12:00
SFC Opava SFC Opava
5:3
Karviná Karviná
Javorek – Musila, Hartmann, Štefka, Podraza – Hluchý, Večerek – Šefčík, Teichman (71. Šimíček), Varyš – Fusek (53. Stošek).
 
 
Branky Opavy: Hluchý 2, Šefčík, Večerek, Stošek.

Karvinští fotbalisté už po sto dvaceti vteřinách proměnili rychlý brejk. Netrvalo ovšem dlouho a Slezané třemi brankami průběžný stav zvrátili. Také v tomto klání se potvrdilo, že obdržené góly v prvních a posledních minutách poločasů patří ke slabinám Opavy.

Podle stejného zaběhnutého scénáře končila také první půle proti Karviné. Hosté totiž krátce před přestávkou snížili na 3:2. Zkraje druhého poločasu Slezský FC opět zvýšil, ale karvinští fotbalisté se třetí brankou udrželi v kontaktu. Definitivní pojistka vítězství Opavy v podobě pátého gólu přišla v poslední minutě.

„Náš herní výkon nebyl ideální, kluci mají určitě na víc, než předvedli proti Karviné. Stále v naší hře postrádáme více fotbalovosti. Když budeme hledat pozitiva, tak je to pět vstřelených branek, přístup všech hráčů a individuální výkony Tomáše Štefky a Michala Večerka,“ hodnotil trenér opavské šestnáctky Radomír Hlaváč.