oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Rezerva zakončila sezonu v MSFL

07.06.2015, autor Redakce
O R L O V Á - Poslední zápas ve třetí lize má za sebou naše béčko, které se se soutěží rozloučilo na hřišti Orlové. Zde se sice prezentovalo velmi dobrým výkonem, avšak dvě minuty ve druhé půli rozhodly o tom, že tři body získají domácí. Opava prohrála 1:2.
29.kolo, sobota 6.6.2015, 16:30
Slavia Orlová Slavia Orlová
2:1
SFC Opava B SFC Opava B
 
Godula – Maléř, Macíček, Vojtěšek, Mezera – Uvíra, Pavlíček, Galvas, Wicker (60. Šafrán) – Kubalák – Pezzotti.
 
Branky: 74. Skoupý, 76. Schroner – 5. Kubalák.
Rozhodčí: Podaný – Polák, Mikyska.
Diváci: 21

A to přitom už od páté minuty vedla, když se po autu Mezery ujal v orlovské šestnáctce míče Pezzotti, následně přihrál Kubalákovi, jenž otevřel skóre. Další gól mohl přidat Uvíra. Jeho střelecký pokus mířící k tyči ovšem gólman Orlové vyrazil na roh.

„O přestávce jsme si řekli, že druhý poločas odehrajeme s nulou vzadu a dlouho se nám tento záměr i dařilo naplňovat,“ uvedl jeden z trenérů opavského béčka Jan Hruška starší.

Pak se však dostavil úsek mezi čtyřiasedmdesátou a šestasedmdesátou minutou, v němž opavští borci dvakrát inkasovali. Nejdříve ani jeden z našich stoperů nedokázal odkopnout balon do bezpečí a Skoupý tuto chybu potrestal. Za chvíli od střídaček vystřelil Schroner, míč ve vzduchu zaplaval a nakonec i skončil za Godulovými zády.

Maléř mohl v závěru alespoň vyrovnat. Opavský bek se blýskl pohlednou individuální akcí, na jejímž konci však byl úspěšný zákrok orlovského brankáře. „Nehráli jsme špatně, ale doplatili jsme na hloupé individuální chyby a slabou produktivitu,“ poznamenal ještě Jan Hruška starší.