oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Na úvod přípravy výhra, Opava uspěla v Polsku

27.06.2015, autor Redakce | FOTO: Deník / František Géla
C H O R Z Ó W – Díky skvělému závěru prvního poločasu dokázali opavští fotbalisté zvítězit ve svém úvodním utkání přípravy. Na výhře 2:0 nad Chorzówem se góly podíleli Dominik Fišer a Nemanja Kuzmanovič.
příp., sobota 27.6.2015, 11:00
Chorzów Chorzów
0:2
SFC Opava SFC Opava
 
I. poločas: Vašek – Schaffartzik, Horka, Dvorník, Čelůstka – Metelka – Svatonský, Janetzký, Fišer – Jursa – Kuzmanovič. II. poločas: Květon – M. Helebrand, Metelka, Dvorník, Matěj Hrabina – Češek – Machálek, Jursa, Jurečka – Grussmann – Mrázek. Trenér: Jan Baránek.
 
Branky: 43. Fišer, 45. Kuzmanovič.
+10+10+10

První poločas patřil Polákům a také Petru Vaškovi, který chytil dvě velké šance. Nejdříve vyrazil hlavičku Efira, posléze zneškodnil střelu Gigolajeva. „Ruch nastoupil v prvním poločase v nejsilnější sestavě a na hřišti bylo znát. Nás podržel Petr Vašek,“ poznamenal trenér Opavy Jan Baránek.

Opava excelentně zvládla závěr prvního poločasu. Nejdříve vybojoval míč Janetzký, předložil ho Fišerovi, který obstřelil brankáře a za pomocí tyče nasměroval balon do branky. V poslední minutě pak získal míč Kuzmanovič, utekl svému strážci a dával na 0:2.

Po přestávce si už domácí až na jeden moment žádnou velkou šanci nevypracovali, tedy až na pokus Themistoklise, toho ale Květon vychytal.

„Máme za sebou první zápas přípravy. Hráli jsme proti kvalitnímu soupeři, kluci to odbojovali. Ve druhém poločase dostali šanci i dorostenci a nevedli si špatně,“ shrnul Jan Baránek.