oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Druhá výhra v přípravě, Opava zdolala Brno

01.07.2015, autor Redakce
J A K U B Č O V I C E N A D O D R O U – Druhý zápas v přípravě, druhé vítězství, navíc opět s nulou. Opavští fotbalisté porazili v rámci soustředění v jakubčovickém Kaprunu porazili juniorku Brno 2:0. Branky vstřelili Honzové Schaffartzik a Svatonský.
příp., středa 1.7.2015, 17:00
SFC Opava SFC Opava
2:0
Zbrojovka Brno Zbrojovka Brno
I. poločas: Květon – Helebrand, Metelka, Dvorník, Matěj Hrabina – Grussmann, Janetzký, Jursa, Fišer – Jurečka, Mrázek. II. poločas: Vašek – Matěj Hrabina (70. Helebrand), Dvorník, Češek, Čelůstka – Svatonský, Jursa, Metelka (70. Grussmann), Schaffartzik – Mrázek, Kuzmanovič. Trenér: Jan Baránek.
 
 
Branky Opavy: 48. Schaffartzik, 53. Svatonský.

Čerstvý pětačtyřicátník Jan Baránek postrádal kvůli zdravotním problémům hned několik hráčů, například Zdeněk Pospěch sledoval své spoluhráče pouze v civilu. „Trápí mě stále problémy s patou, chodím na speciální injekce, snad už to bude brzy dobré,“ řekla jedna z největších hvězd Fotbalové národní ligy.

Opava začala proti brněnské juniorce náporem a měla šance. Jurečka trefil tyč, po rohu Jursy pálil těsně vedle Metelka. Hostující gólman poté vynikl proti střelám Janetzkého, poradil si i s dělovkou Grussmanna. Jihomoravané se před Květona dostávali jen sporadicky. V závěru prvního dějství udělal dvakrát průvan v obraně Zbrojovky Mrázek, ani z tohoto mráčku ale nezapršelo.

Hned na začátku druhého poločasu se diváci dočkali i branek. Svatonský se elegantně zbavil dvou protihráčů, odcentroval a Schaffartzik hlavou otevřel skóre. Druhý gól nenechal na sebe dlouho čekat. Metelka uvolnil Svatonského a ten prostřelil gólmana. Další branka už ale nepadla.

„Šlo o jiné utkání než proti Ruchu Chorzów, dnes jsme podstatně více útočili. V prvních dvaceti minutách jsme měli převahu, bohužel gól jsme nedali. Zápas ovlivnilo také horko, které utkání provázelo,“ začal zápas hodnotit trenér Jan Baránek.

„Utkáním nám opět něco ukázalo. Posunulo nás, štve mě ale marodka, která nás stále provází,“ dodal opavský stratég. V sobotu od 10.30 se Opava v Kobeřicích střetne s Rybnikem.