oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Opava opět vítězně a znovu s nulou

04.07.2015, autor Redakce | FOTO: Deník / František Géla
K O B E Ř I C E - Přípravné zápasy opavským fotbalistům vychází. V sobotním dopoledni Slezané porazili na hřišti v Kobeřicích účastníka polské třetí nejvyšší soutěž KS ROW Rybnik 3:0. Mezi střelce se dvakrát zapsal Nemanja Kuzmanovič, třetí gól přidal hlavou Radim Grussmann.
příp., sobota 4.7.2015, 10:30
SFC Opava SFC Opava
3:0
Rybnik Rybnik
I. poločas: Vašek – Hrabina, Žídek, Dvorník, Čelůstka – Svatonský, Metelka, Janetzký, Jurečka – Jursa – Kuzmanovič.
II. poločas: Květon – M. Helebrand, Dvorník, Češek, Čelůstka (67. Hrabina) – Jursa (67. Metelka), Žídek (67. Janetzký) – Jurečka, Grussmann, Fišer – Mrázek. Trenér Jan Baránek.
 
 
Branky: 16. a 40. Kuzmanovič, 69. Grussmann.
+9+9+9

Opava byla po celé utkání lepším mužstvem. První střelecký pokus obstaral Jurečka, ale jeho pumelice o kousek minula levou tyč. Po čtvrthodině hry byl vysunut Kuzmanovič, gólmanovi nasadil blafák a Opava vedla. V další šance se zjevil Svatonský, avšak jeho hlavičkový pokus letěl mimo tyče. Ve 39. minutě se naskytla domácím po faulu na Jurečku dobrá standardní situace, k míči se postavil Kuzmanovič.

„Na včerejším tréninku tyto trestňáky proměňoval, uvidíme, co ukáže nyní,“ pousmál se asistent Jana Baránka Ludevít Grmela. Srbský útočník obstřelil zeď, bohužel trefil tyč. Ale i tak šlo o pěkný moment. Pět minut před poločasem muselo nejedno fotbalové srdce zaplesat. Čelůstka nahrál na Jurečku, ten mu balon vrátil efektní patičkou, následoval centr a Kuzmanovič ve skluzu zvýšil na 2:0.

Po přestávce opavská převaha pokračovala a diváci se taky dočkali třetí branky, kterou vsítil Radim Grussmann. „Neodehráli jsme špatné utkání. Točili jsme méně hráčů než soupeř. Jsme po soustředění, chtěli jsme toho z kluků vymáčknout co nejvíce. Myslím si, že se nám to podařilo. Dali tři pěkné góly a podařilo se nám znovu odehrát zápas s nulou,“ shrnul Ludevít Grmela.