oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Slezský FC jede, proti Opavě neuspěla ani Nitra

08.07.2015, autor Redakce
Z L E C H O V – Naši kluci mají v přípravě fazonu. Ve středu odpoledne porazili Nitru 3:0, hrálo se na hřišti ve Zlechově, nedaleko od Uherského Hradiště. Branky našeho týmu vstřelili Honza Žídek, Dominik Fišer a z penalty Tomáš Mrázek.
příp., středa 8.7.2015, 16:00
Nitra Nitra
0:3
SFC Opava SFC Opava
 
Květon (46. Hampel) – Matěj Hrabina, Žídek, Dvorník, Čelůstka – Svatonský (46. Machálek), Grussmann (46. Metelka), Janetzký (46. Češek), Jurečka (46. Fišer) – Jursa - Kuzmanovič (46. Mrázek). Trenér: Jan Baránek.
 
Branky: 36. Žídek, 50. Fišer, 82. Mrázek (penalta).

„Výsledek vypadá jednoznačně, ale hra tak nevypadala,“ zdůraznil Jan Baránek. „Šance měla i Nitra, v každém poločase jednu velkou,“ upozornil kouč. Skóre otevřel přesnou hlavičkou Žídek, když zúročil přesný centr Grussmanna.

Druhý gól vypadal totožně, s tím rozdílem, že centr šel od Hrabiny a gól střílel nohou Fišer. „Nám opět výborně zachytali brankáři, ale to i v minulých třech zápasech. Stojí při nás i štěstí,“ přiznal Jan Baránek.

Opavě nebyl schopen dát ještě během přípravy nikdo gól. „Jak říkám, šance soupeři mají. Ale náš výkon třeba dnes špatný nebyl. Líbili se mi mladí jako Češek nebo Fišer. Opět jsme se posunuli o krok dál. Těší mě také fakt, že s tréninkem už začala Zdena Pospěch,“ uzavřel Jan Baránek.