oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

V Oldřišově bez vítěze. Opavští hráli s Legnicí smírně

18.07.2015, autor Redakce | FOTO: Deník / František Géla
O L D Ř I Š O V - Fotbalisté Slezského FC mají sérii letních přípravných zápasů za sebou. Na trávníku v Oldřišově se Opava utkala s druholigovou Legnicí a zápas skončil remízou 1:1.
příp., sobota 18.7.2015, 16:00
SFC Opava SFC Opava
1:1
Legnica Legnica
I. poločas: Vašek – Pospěch, Dvorník, Žídek, Čelůstka – Svatonský, Metelka, Janetzký, Jurečka – Jursa – Kuzmanovič. II. poločas: Květon – Schaffartzik, Dvorník, Swiech, Čelůstka – Grussmann, Žídek, Metelka (74. Janetzký), Machálek – Jursa (74. Kuzmanovič) – Mrázek. Trenér: Jan Baránek.
 
 
Branky: 7. Janetzký – 29. Labukas.
+7+7+7

Slezský FC otevřel skóre po sedmi minutách hry, když se pěknou střelou k pravé tyči trefil nadějný středopolař Janetzký. Zhruba o dvacet minut později bylo vyrovnáno. Labukas dostal pěknou přihrávku a ranou z otočky vyrovnal na 1:1.

Na druhé straně Garguła po rychlém brejku předal míč Gancarczykovi, ale toho skvěle vychytal brankář Květon. Krátce nato se zase solidní pumelicí z necelých dvaceti metrů prezentoval Grussmann a Lis měl co dělat, aby vytlačil balon do zámezí. Další gól už ale slušně zaplněný areál v Oldřišově neviděl.

Opavská základní sestava už pomalu vykrystalizovala. „Hráčům jsem říkal, že ze sedmdesáti, osmdesáti procent jsme rozhodnuti, ale do ligy zbývá ještě čtrnáct dní a stát se může spousta věcí. Chtěli jsme dát šanci hráčům zejména na těch postech, o kterých ještě nemáme úplně jasno,“ řekl kouč Slezského FC Jan Baránek.

„První poločas byl z naší strany lepší než druhý, ale hodně střídání a zásahů do hry ubralo zápasu na plynulosti a intenzitě. Polské mužstvo bylo velice silné, fotbalovější než my, proto si remízy 1:1 cením,“ pokračoval opavský trenér.

Těsně před startem ostré sezony je ve hře ještě možné posílení mužstva. „Počkáme, jak se vyvrbí situace v ligových mančaftech. O jednoho až dva hráče bychom chtěli kádr rozšířit, protože moc široký není,“ doplnil Baránek.