oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Parádní start! Devatenáctka porazila Liberec

01.08.2015, autor Redakce | FOTO: Deník / František Géla
O P A V A - Fotbalisté opavské devatenáctky v úvodním kole Dorostenecké ligy porazili na domácím trávníku favorizovaný Liberec. Jediný gól utkání vstřelil hned v úvodu po pěkné akci Ondřej Večerek.
1.kolo, sobota 1.8.2015, 13:00
SFC Opava SFC Opava
1:0
Liberec Liberec
Muczka – Kolísek, Tesařík, M. Helebrand, Vitoul (84. Kuzník) – Večerek, Rychlý (72. Klembara), Keller, Vrána (59. Barteska) – Berger – Adamovský. Trenér: Alois Skácel.
 
Skýva – Šustek (57. Krejčíř) , Dvořák (82. Hamada), Burda, Heppner – Doležal, Kazda (64. Liška), Prokš, Šulc (84. Petr) – Novák (57. Adam), Dudek. Trenér: Miroslav Holeňák.
 
Branka: 3. Večerek.
Rozhodčí: Picmaus – Vidlička, Dudek.
ŽK: Doležal (Liberec).
Diváci: 78
+8+8+8

Ve 3. minutě vybojoval Adamovský balón, ten se dostal k Rychlému, který ho předložil Večerkovi, jenž tvrdou střelou pod břevno vstřelil jediný gól zápasu. „Už jsem se stavěl na špičky, se zakončením jsme docela otáleli,“ řekl trenér Opavy Alois Skácel.

Domácí hráli dobře, střelu Rychlého vyrazil gólman. „V prvním poločase nebyl náš výkon vůbec špatný, měli jsme i jednu další možnost,“ pokračoval opavský stratég.

Po přestávce Severočeši zabrali, měli míč častěji na svých kopačkách, ale čistou šanci si nevytvořili. Opava tak utkání dotáhla do vítězného konce.

„Za bojovnost a nasazení si kluci vítězství zasloužili. Jsem spokojený, navíc se hrálo na výborně připraveném a kvalitním trávníku,“ uzavřel Alois Skácel.

Už v úterý čeká jeho tým zápas v Příbrami.