oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Béčko padlo na půdě Brumova

10.08.2015, autor Redakce
B R U M O V - Vstup naší rezervy do nové divizní sezony po sestupu z MSFL se výsledkově nepodařil. I když alespoň k bodu nebylo daleko, Slezský FC se z Brumova vrátil s prázdnou po prohře 1:2. Jedinou branku opavského výběru vsítil Tomáš Gebauer.
1.kolo, neděle 9.8.2015, 10:15
Brumov Brumov
2:1
SFC Opava B SFC Opava B
 
Lasák – Košárek, Hoza, Horka, Pavlíček – Vicherek (64. Mezera), Gebauer, Rolný, Fišer (74. Lavrovič) – Uvíra, Machálek. Trenér: Lubomír Hrabina.
 
Branky: 2. Bartozel, 35. z pen. Kolář - 42. Gebauer.
Rozhodčí: Kondler - Svoboda, Koláček.
ŽK: Strnad, Kořenek - Lasák, Košárek.
Diváci: 180

Na začátku zápasu byli někteří naši fotbalisté myšlenkami nejspíš ještě v autobuse. Už ve druhé minutě totiž přišel centr do šestnáctky, bývalý hráč SFC Olin Bartozel přeskočil stopery a Lasák mohl poprvé v utkání lovit míč ze sítě. Jednalo se přitom o velmi hloupý gól. Brumovští dostali na dokončení celé akce přespříliš prostoru.

Slezané mohli vyrovnat, ale Machálek své sólo z půlky hřiště gólově nezakončil. Druhá branka přišla na řadu v pětatřicáté minutě. Brankář Lasák se prezentoval doslova tristním odkopem, jímž trefil protihráče, načež se dopustil faulu a rozhodčí nařídil penaltu. S její exekucí si úspěšně poradil Kolář.

Tři minuty před přestávkou sice po standardce Horky doputoval balon až ke Gebauerovi, jenž i skóroval, ale to bylo z naší strany všechno. O vyrovnání opavské béčko ve zbytku zápasu usilovalo marně.

„Ve druhém poločase jsme převzali iniciativu a dostali domácí pod tlak. I když jsme si vypracovali tři šance, vyrovnat se nám nepodařilo. Na bod jsme měli,“ líčil trenér opavské rezervy Lubomír Hrabina.